10x Tips om thuis duurzamer te leven

De weg naar een duurzamer leven is voor velen moeilijker dan het lijkt. Er zijn ongelooflijk veel dingen die je kunt doen om voortaan duurzamer te leven. Veel mensen maken zich druk om de meest kleine dingen. Terwijl je veel beter te werk kunt gaan door eerst te denken aan hoe het wel makkelijker kan. Wil jij stappen maken naar een duurzamer levensstijl? Volg dan deze tien tips die The Daily Dutchy op een rijtje heeft gezet. Lees gauw verder!

bomenthumb

#1 Verschil
Men vergist zich hier weleens in, maar er is een groot verschil tussen groen leven en duurzaam leven. Duurzaam leven houdt een eigen marketingconcept in om te verdienen aan mensen vanuit het bedrijf. Groen leven houdt in dat je op een zo milieubewust mogelijke manier met de wereld wilt omgaan door bijvoorbeeld het afval te gaan scheiden.

#2 Verminderen
Het verminderen van bepaalde producten, waaronder olie en benzine, helpt hierbij. Door dit te verminderen ga je beter om met het milieu. In plaats van de auto te gebruiken voor korte afstanden kun je overwegen om de fiets te pakken of om eventueel te gaan wandelen. Vooral nu de zomer is moet je het ervan nemen.

#3 Verander
Je kunt je denkwijze aanpassen. Koop bijvoorbeeld in het vervolg dingen die je echt nodig hebt in plaats van dingen die onnodig zijn. Door minder plastic in huis te halen beschadig je het milieu ook minder snel. Op deze manier leef je een stuk groener!

#4 Verspillen
We krijgen steeds meer afval en daarom is het zo van belang om het afval te gaan scheiden. Wat het verspillen van water betreft, is het verstandig om niet voortdurend de kraan te laten lopen terwijl dit niet nodig is. Dit is zonder van het water en bovendien verspil je het op die manier. Zonde dus.

#5 Levensduur
Voor een goede bos bloemen moet je even in je buidel tasten, maar dan heb je uiteindelijk ook wat. Duurzame bloemen gaan namelijk veel langer mee dan een goedkope bos bloemen uit de supermarkt. Ga dus verstandig met je geld om en koop dingen die een lange levensduur hebben.

#6 Lokaal
Lokaal leven is een manier om duurzaam te leven. Steeds meer mensen laten spullen verschepen vanuit het buitenland, simpelweg omdat bepaalde producten een stuk goedkoper zijn. Daarbij, het assortiment is groter waardoor je meer keuzemogelijkheden hebt.

#7 Water
Eerder werd al benoemd dat je goed moet omgaan met het gebruiken van water. Laat bijvoorbeeld niet onnodig water uit de kraan stromen en douche niet langer dan nodig is. Op deze manier zal je merken dat je veel water bespaard.

#8 Eten
Het verbouwen van je eigen eten scheelt een hoop geld. Vroeger wisten veel mensen hoe ze hun eten moesten verbouwen, nu is dat anders. Als je minder eten koopt is het vanzelfsprekend dat je minder afval in huis haalt. Hierdoor ga je dus niet alleen beter om met het milieu, maar ook met je portemonnee.

#9 Elektriciteit
Stekkers in het stopcontact laten zitten is niet goed als de snoeren niet verbonden zijn aan een bepaald apparaat. Denk bijvoorbeeld aan een smartphone of een laptop. Als stekkers onnodig in stopcontacten zitten gaat dit ten koste van de elektriciteit. Ben je je smartphone niet meer aan het opladen? Ruim gewoon de stekker netjes op en leg het op de plek neer waar het hoort.

#10 Levensstijl
Je levensstijl veranderen is misschien wel een van de moeilijkste dingen. Onthoud dat het verstandig is om niet te veel van jezelf te vragen en het te gaan doen in stappen. Hierdoor zal je merken dat het een stuk beter gaat.

Ben jij bewust bezig met een duurzamer leven?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Theperfectyou
Bron Beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserve