10x Tips voor gezonde en sterke nagels

Wij vrouwen verzorgen onszelf graag van top tot teen. Mooie, lange nagels is wat wij het allerliefst willen hebben en de modemeisjes onder ons volgen trouw de trends op het gebied van nailart. Voor dit seizoen zijn felle en nude kleuren weer helemaal terug van weggeweest! The Daily Dutchy heeft speciaal voor jou tien tips voor gezonde nagels op een rijtje gezet, zoals het goed verzorgen van je nagelriemen en de positieve effecten van een nagelbadje. Lees dus gauw verder als jouw nagels wel wat extra verzorging kunnen gebruiken!

nagels, nagels verzorgen, nagelbadje maken

#1 Gebruik een schaartje of vijl

Er zijn allerlei middelen om je handen goed te verzorgen. Iedereen weet dat nagels afbijten of afscheuren slecht is voor je nagels. Het is daarom verstandig om ze te knippen met een nagelschaartje of een nagelvijl.

#2 Week je nagels

Veel vrouwen hebben wel eens van een nagelbadje gehoord, maar wat is dat nou precies? Het maken van een nagelbadje is vrij simpel. Je vult een kom met lauwwarm water en voegt hier twee á drie druppels etherische olie aan toe. Vervolgens week je je nagels voor ongeveer vijf minuten in dit badje en na afloop droog je ze voorzichtig af. De desbetreffende olie zorgt ervoor dat je huid wordt ontsmet en lekker zacht aanvoelt.

#3 Gebruik fijne crèmes

Net zoals je je lichaam en handen insmeert met crème, hebben ook je nagels baat bij een vochtinbrengende crème. Dankzij deze crème zorg je ervoor dat er voldoende vocht in je nagels blijft en ze niet uitdrogen.

#4 Zorg voor versterking

Het gebruik van een nagelverharder zorgt ervoor dat je nagels sterker worden. Voor het realiseren van sterke nagels is het aan te raden om een kuur van een aantal dagen aan te houden, waarbij je de nagelverharder dagelijks aanbrengt volgens een vast patroon. Na afloop van de kuur zal je merken dat je nagels sterker aanvoelen en minder snel afbreken.

#5 Vitamine B

Wist je dat vitaminen ook een positieve uitwerking hebben? Vitamine B zorgt voor een goede verzorging van je nagels, haar en huid. Ideaal dus!

#6 Nagelriemen

Het verzorgen van je nagelriemen is van groot belang. Als er rondom je nagelriem wondjes ontstaan, kunnen ze daar flink ontstoken door raken. Het verzorgen van lelijke nagelriemen is heel eenvoudig, je kan ze insmeren met een goede crème of olie en naar achteren duwen met een bokkenpootje. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je nagelriemen er mooi, roze en rustig uitzien.

#7 Lak niet te vaak

Zo lang je je handen goed verzorgt, beschadig je ze ook niet met nagellak. Wanneer je je nagels te vaak lakt of meerdere malen een laag aanbrengt kunnen ze niet goed ademen. Dit kan een slecht effect hebben. Gebruik nagellak dus met mate.

#8 Bescherm je handen

Gedurende het afwassen is het niet alleen vanwege veiligheid belangrijk om handschoenen te dragen, maar ook ter verzorging van je nagels. De chemicaliën die in het water zitten maken je ze namelijk broos en onttrekken het vocht uit je nagels.

#9 Let op aceton gebruik

Soms wilt die ene nagellak net iets moeilijker van je nagels af, waardoor je sneller geneigd bent om nog meer nagellakremover op een watje aan te brengen. Bijna alle nagellakremovers bevatten aceton en dit droogt ze uit. En uitdroging is de vijand van gezonde nagels. Kies daarom liever voor een variant zonder aceton.

#10 Basecoat

Het is niet vanzelfsprekend om te doen, maar wel een absolute aanrader! Sommige kleuren nagellak laten sporen achter op je nagels en zijn hierdoor moeilijk te verwijderen met nagellakremover. Door het aanbrengen van een basecoat worden je nagels beschermd tegen de kleurstoffen in nagellak en behouden ze hun natuurlijke kleur. Zeg dus maar hallo tegen die gezonde nagels!

Wist jij dat je nagels deze verzorging nodig hebben?

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

Nagelbadje maken – nagelbadje – nagellak – gezonde nagels

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Yara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.