10x Tips voor gezonde en sterke nagels

Wij vrouwen verzorgen onszelf graag van top tot teen. Mooie, lange nagels is wat wij het allerliefst willen hebben en de modemeisjes onder ons volgen trouw de trends op het gebied van nailart. Voor dit seizoen zijn felle en nude kleuren weer helemaal terug van weggeweest! The Daily Dutchy heeft speciaal voor jullie tien tips voor gezonde nagels op een rijtje gezet. Lees dus gauw verder als jouw nagels wel wat extra verzorging kunnen gebruiken!

#1 Gebruik een schaartje of vijl

Er zijn allerlei middelen om je handen goed te verzorgen. Iedereen weet dat je nagels afbijten of afscheuren slecht is voor je nagels. Het is daarom verstandig om je nagels te knippen met een nagelschaartje of een nagelvijl.

#2 Week je nagels

Veel vrouwen hebben wel eens van een nagelbadje gehoord, maar wat is dat nou precies? Het maken van een nagelbadje is vrij simpel. Je vult een kom met lauwwarm water en voegt hier twee á drie druppels etherische olie aan toe. Vervolgens week je je nagels voor ongeveer vijf minuten en dit badje en na afloop droog je ze voorzichtig af. De desbetreffende olie zorgt ervoor dat je huid wordt ontsmet en lekker zacht aanvoelt.

#3 Gebruik fijne crèmes

Net zoals je je lichaam en handen insmeert met een bepaalde crème, kan je ook je nagels insmeren. Je moet op zoek gaan naar een goede crème voor je nagels en dit goed laten intrekken.

#4 Zorg voor versterking

Het gebruiken van een nagelverharder zorgt ervoor dat je nagels sterker worden. Je moet hiervoor een kuur van een paar dagen aanhouden en een bepaald patroon volgen voor het gebruiken van een nagelverharder. Na afloop van de kuur zal je merken dat je nagels sterker aanvoelen en minder snel afbreken.

#5 Vitamine B

Wist je dat vitaminen ook een positieve uitwerking hebben? Vitamine B zorgt voor een goede verzorging van je nagels, haar en huid. Ideaal dus!

#6 Nagelriemen

Het verzorgen van je nagelriemen is van groot belang. Als er vlakbij wondjes ontstaan, kunnen je nagelriemen daar flink door ontstoken raken. Het verzorgen van lelijke nagelriemen is heel eenvoudig, je kan ze insmeren met een goede crème of naar achteren duwen met een bokkenpootje. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je nagelriemen er mooi, roze en rustig uitzien.

#7 Lak niet te vaak

Zo lang je je handen goed verzorgd, beschadig je ze ook niet met nagellak. Wanneer je je nagels te vaak lakt of meerdere malen een laag aanbrengt kunnen ze niet goed ademen. Dit kan een slecht effect hebben. Gebruik nagellak dus met mate.

#8 Bescherm je handen

Gedurende het afwassen is het niet alleen vanwege veiligheid belangrijk om handschoenen te dragen, maar ook ter verzorging van je nagels. De chemicaliën die in het water zitten maken je nagels namelijk broos en onttrekt het vocht uit je nagels.

#9 Let op aceton gebruik

Soms wilt die ene nagellak net iets moeilijker van je nagels af, waardoor je sneller geneigd bent om nog meer nagellakremover op een watje aan te brengen. Bijna alle nagellakremovers bevatten aceton en dit droogt ze uit.

#10 Basecoat

Het is niet vanzelfsprekend om te doen, maar wel een absolute aanrader! Sommige kleuren nagellak laten sporen achter op je nagels en zijn hierdoor moeilijk te verwijderen met nagellakremover. Door het aanbrengen van een basecoat worden je nagels beschermd tegen de kleurstoffen in nagellak en behoudt het zijn natuurlijke kleur.

Wist jij dat je nagels deze verzorging nodig hebben?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved