10x Waterrijke fruitsoorten

Zoals je weet is het erg belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. Het is daarom ook niet zo vreemd dat je met warm weer of veel beweging meer behoefte hebt aan waterrijk voedsel zoals salades en fruit. We love watermelon! Je kunt rechtstreeks water uit de kraan drinken, maar ook (meer) waterrijke fruitsoorten eten. Je hebt allerlei soorten groenten en fruit die extra vocht bevatten. The Daily Dutchy knows best en laat je graag kennismaken met maar liefst tien waterrijke fruitsoorten die je lichaam een boost geven!

#1 Ananas

Ananas werkt bloedzuiverend en ontstekingsremmend. Hierin speelt de vochtafdrijving een grote rol. Ananas is een lekkere vrucht, maar je moet om van zijn eigenschappen die waterrijk zijn gebruik te maken absoluut geen blikananas eten. Verse ananas is veel lekkerder. Het schillen is misschien vervelend werk, maar na een tijd heb je het onder de knie. Je kunt ananas in blokjes snijden en ze op tafel laten staan als snackvrucht. Ananas kun je ook gebruiken voor een smoothie, hiermee haal je de beste eigenschappen van de ananas naar voren, denk bijvoorbeeld aan de smaak en het vocht.

#2 Perzik

Perzik is een heerlijke, dorstlessende vrucht. Het bevat ijzer, kalium, calcium, vitamine C en vitamine B1, waardoor je veel energie krijgt naast de hoeveelheid vocht die een perzik bevat. Net zoals ananas is ook perzik een goede aanvulling voor een smoothie. Een rijpe perzik kun je met de hand schillen door de velletjes eraf te halen. Op die manier smaakt een perzik het lekkerst.

#3 Meloen

Alle soorten meloen, waaronder watermeloen, galiameloen en Cantaloupe meloen zijn waterrijk en bevatten dus veel vocht. Door de stoffen die meloen bevat die zorgen voor vochtafdrijving, krijgt je lichaam voldoende voeding. Meloen heeft evenals de perzik een dorstlessende werking. Gedurende de zomer mag de meloen absoluut niet ontbreken!

#4 Aardbeien

Eigenschappen zoals kalium, calcium, arginine zorgen ervoor dat aardbeien een vocht afdrijvend middel is. Een heerlijke dorstlesser en waterrijk voedsel.

#5 Druiven

Druiven zijn de ideale vrucht tegen dorst. Het is rijk aan ijzer, mangaan en koper. Overigens zijn de pitten van een druif ook zeer gezond. Let wel op de druivensuikers als je bijvoorbeeld op dieet bent.

#6 Cranberries

Cranberries worden ook aangeraden, aangezien dit ook een waterrijk vruchtsoort is. De cranberry zorgt ervoor dat het lichaam veel gifstoffen kwijtraakt. Bij het regelmatig eten van deze vrucht, wordt de kans kleiner om ziek te worden. Oh en dit fruit is supergezond voor de blaas!

#7 Kiwi

Kiwi’s staan bekend om hun hoge hoeveelheid Vitamine C. De kiwi bevat veel vocht en werkt daarnaast ook als geneesmiddel. Door het eten van kiwi’s krijgt je lichaam meer energie en ben je meer opgewekt.

waterrijke fruitsoorten

#8 Blauwe bosbessen

Blauwe bosbessen zijn zeer gezond, het bevat Vitamine A, B en Vitamine C. Daarnaast zijn blauwe bessen ook gezicht als dorstlesser. Echter moet je er wel voldoende van eten, gezien de grootte van zo’n klein besje. De blauwe bes staat bekend om haar donkerblauwe kleur en groeit vanaf april. Lees hier meer over de superkrachten van de blauwe bes!

#9 Sinaasappel

De sinaasappel is een vrucht van de sinaasappelboom. Sinaasappels zitten boordevol vitaminen en geven het lichaam een energieke boost. Sinaasappels worden voornamelijk gebruikt om te persen zodat er verse sinaasappelsap ontstaat. Het is het lekkerst als je sinaasappelsap zeer koud drinkt. Ook de familie van doet het goed, oftewel de grapefruit. Hier vind je alle fijne voordelen van de grapefruit.

#10 Papaja

Papaja’s zijn zeer bekend in Indonesië. De papaja is een vrucht ven de meloenboom en staat daarom ook bekend als ‘’boommeloen’’. Papaja bevat net zoals meloen veel stoffen die zorgen voor vochtafdrijving in het lichaam. Een echte dorstlesser en waterrijk voedsel!

Wist jij dat deze fruitsoorten rijk aan vocht zijn? Wat is jouw favoriete fruit?

Bron: Mens-en-gezondheid
Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève / unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

Waterrijke fruitsoorten – fruit – vocht – waterrijk voedsel

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved