8 Fijne Tattoo shops in Amsterdam

Tattoo’s zijn tegenwoordig geen big issue meer en steeds meer mensen laten er een zetten. Toch blijft het wel iets waar je goed over moet nadenken. Het blijft tenslotte op je lijf zitten. Tevens is het belangrijk dat jij weet welke shops goed werk leveren. The Daily Dutchy is ook niet vies van wat plakplaatjes. Ben jij van plan om binnenkort je eerste of je volgende tattoo te laten zetten? Wij hebben een aantal fijne tattoo shops voor jou uitgezocht. Lees snel verder!

 

#1 Ink district
De jongste tattoo shop van dit rijtje! Wat een fijne zaak is dit. Modern maar toch met een rauw randje. Deze tattoo shop is van een jong stel die samen een passie hebben voor tattoos. Funny Fact wel; ze hebben geen van beiden ook maar één tattoo op hun lichaam staan.
Nieuwezijds Voorburgwal 138

#2 Tattoo shop Friendship
Klein maar fijn! Gevestigd midden in de gezellige Pijp. The Daily Dutchy’s Vivian en Raechel hebben hier allebei een tattoo laten zetten. Vivian een mooie olifant en Raechel een diamantje. Op Instagram vind je de tattoo van Vivian op meerdere foto’s.
Gerard Doustraat 101

#3 Schiffmacher & Veldhoen
Een van de bekendste tattoo shops in Nederland kunnen we wel zeggen. Dé tattoo shop van Henk Schiffmacher! Menig bekend en onbekend Nederland is hier weleens langs geweest voor een mooi plaatje op zijn lichaam. We snappen dat jij hier ook graag een tattoo zou willen zetten, maar door de enorme bekendheid van deze shop, staat er wel een kleine wachtlijst.
Ceintuurbaan 416

#4 Hanky Panky
Deze tattoo shop is wereldwijd bekend en trekt dan ook veel toeristen. Logisch als je het ons vraagt, omdat deze shop zich als trekpleister midden op de Wallen bevindt.
Oudezijds Voorburgwal 141

#5 Walls and Skin
Deze shop  bevindt zich zowel in Amsterdam als Rotterdam. Walls and Skin is gespecialiseerd in het zetten van tatoeages, maar ook bieden zij verschillende graffiti benodigdheden. Tevens is Walls en Skin het enige bedrijf in de wereld die de dienst biedt om je tattoo te behouden nadat je sterft. Best wel shocking!
Kalkmarkt 1

#6 Tattoo Peter
Nederlands oudste tattoo shop bevindt zich natuurlijk in Amsterdam. Tattoo Peter heeft zijn deuren al open sinds 1955!
Nieuwebrugsteeg 28

#7 Haarbarbaar Tattoo shop Amsterdam
De plek waar voorheen alleen mannen welkom waren. Laat je baard trimmen en zet een kekke tattoo. Bij Haarbarbaar is het mogelijk.
Rosmarijnsteeg 4

#8 Hollywood Mark Tattoo
Mark werkte eerst voor Henk Schiffmacher en vestigde in 2007 zijn eigen shop.
Elandsgracht 65

Ook leuk om te lezen: Geef je fiets een tattoo

Good to know

Met dit artikel willen wij je absoluut niet aansporen een tatoeage te nemen en zeker niet als je onder de 18 jaar bent of hier niet goed over nagedacht hebt. Denk altijd goed na over wat je op je lichaam zet. Is dit het geval geweest, dan raden wij de volgende acht shops zeker aan!

Heb jij ook een tattoo? En waar heb jij deze laten zetten?

Dit artikel is geschreven door Raechel Chotoe

Bron beeld: Unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.