Zo vier je Koningsdag | 10x tips voor een Kingsday at home

Koningsdag, een van de gezelligste feestdagen van het jaar. Struinen langs de kraampjes en proosten op The King bij je favoriete kroeg in je oranje pak. Ook dit jaar vieren we Koningsdag vanuit huis, maar geen reden om het feestje over te slaan. Wij van The Daily Dutchy verzamelde de leukste tips om de verjaardag van onze Koning Willem te vieren dit jaar!

Breng shakend je Koningsdag door met deze cocktails!

Super Lyan’s Kingsday Special

Je kunt de vlag alweer bijna uithangen, want nog even en dan is het is Kingsday! Super Lyan heeft dé manier gevonden deze dag keihard te vieren. Speciaal voor Koningsdag ontwikkelt Super Lyan de Blushed Ginger Fizz King’s Day pitcher. Deze pitcher wordt bereid met Ketel One Genever, Super Lyan blushed ginger cordial en Fever Tree soda water. Je krijgt alle ingrediënten thuis geleverd zodat je zelf deze cocktail van maar liefst 2.5 liter kunt maken. Daar kun je heel wat cocktailglazen mee vullen! Voeg nog wat ijs toe en voilà, je King’s Day cocktail is compleet! De Kingsday Special is te bestellen voor €39, inclusief King’s Day playlist.

De Thuisborrel Club Kingsday Editions

Rood-wit-blauwe strepen op je gezicht, struinen door de straten van Amsterdam en op elk hoek van een drankje met gezellige onbekenden. Dit is hoe we Koningsdag natuurlijk het liefst vieren. Maar ook dit jaar vieren we Koningsdag anders dan anders. Gelukkig hoef jij dankzij de Kingsday Edition van De Thuisborrel Club Koningsdag dit jaar niet over te slaan. Met de lokale producten van Amsterdamse slijterij Wynand Fockink en de cocktailrecepturen van Bar The Tailor van het Grand Hotel Krasnapolsky breng jij deze dag al shakend in je oranje outfit door. Kies je voor 4 cocktails of maak je het feest compleet met 8 cocktails?

Toost op Koningsdag mee met de Oranje Spritz!

Op 27 april om 16.30 vindt de Nationale Toost plaats en heft de jarige Koning samen met heel Nederland het glas, met de welbekende Oranje Bitter. En jij kan ook mee doen; in de tuin of op het balkon of vanaf de bank, want de toost wordt live uitgezonden. De opbrengst van de Nationale Toost wordt volledig gedoneerd aan het Oranje Fonds. Dit geweldige fonds besteedt aandacht en geld aan de bestrijding van eenzaamheid onder ouderen. De Kuyper (trotse hoofdsponsor van het Oranje Fonds) steekt de Oranje Bitter in een feestelijk jasje dit jaar en komt met de Oranje Borrel, dé basis voor de licht-bittere Oranje Spritz met zoete afdronk.

Zo maak je de perfecte Oranje Spritz
Schenk De Kuyper Oranje Borrel of Oranjebitter in een (wijn)glas met ijsblokjes. Voeg prosecco toe, top af met bruiswater en garneer met een sinaasappelschijfje.

  • 3 à 4 ijsblokjes
  • 2 delen De Kuyper Oranje Borrel
  • 3 delen prosecco
  • 1 deel bruisend water
  • 1 sinaasappelschijfje

Toost je mee? Doneer een borrel aan een ander, door ‘Oranje’ te sms’en naar 4333; daarmee doneer je eenmalig € 2,50 aan het Oranje Fonds.

Overheerlijke gerechten voor thuis, oranje stijl!

Healthy orange bowl – Poke Perfect

De 27e trekken we alles dat oranje is eindelijk weer uit de kast. Dat felle oranje shirtje, die sinaasappelkleurige nagellak en die maffe versieringen. Zelfs je maaltijd moet eraan geloven. Bij Poké Perfect stel je tijdens Koningsdag je eigen King’s Day bowl samen. Kies voor de toppings zalm, tomaat, masago, wortel, zoete aardappel en wat mango – healthy en King’s Day proof tegelijk. Je ontvangt ook nog eens 20% korting met de code ORANJEBOVEN.

No Rules – de Pizza ‘King Willem’

PIZZA TIME! Want Koning Willy’s verjaardag vier je natuurlijk het liefst met een lekker oranje drankje en een knaller van een pizza. No Rules biedt een orange homemade cocktail aan, bestaande uit Grey Goose vodka met infused orange liquor en een sprankeling van passievrucht en citrus. En een bijzonder drankje vraagt natuurlijk ook om een unieke pizza. De speciale Pizza King Willem met verse zalm, Parmezaanse kaas, buffelmozzarella en een spicy limoencrème. Bestellen of afhalen kan vanaf dinsdag 27 april t/m zondag 2 mei bij No Rules.

Taiko at home voor Koningsdag

Vier jij Koningsdag liever in stijl? Geniet van de ‘Royal Edition’ van het restaurant van Conservatorium hotel, Taiko. Een culinaire invulling van Koningsdag met overheerlijke smaken en een touch of orange. Zo geniet je onder andere van een ‘Royal Curry with King Crab” met Noorse king krab, doperwten, tuinbonen en tapioca parels. De box is van 20 april tot en met 27 af te halen bij het Conservatorium hotel. Bij elke bestelling maak je ook nog eens kans op een overnachting in de Royal Duplex Suite! Als dat niet leven als een koning is.

De Ambassade Koningsdag Borrelbox

Maak er thuis een feestje van met de Ambassade Koningsdag Borrelbox. Brassserie Ambassade, van het Ambassade Hotel, komt met twee heerlijke boxen voor thuis. Zo kun je genieten van de Cocktail Box vol met oranje creaties als de Orange Mojito en de Negroni. Maar ook aan de bites is gedacht. De Cocktail Box is namelijk te combineren met Borrel Box inclusief hapjes, oranje stijl. En wil je van al dit lekkers als een echte royal genieten? Boek dan op 26 of 27 april een overnachting in het Ambassade Hotel en laat je in de watten leggen.

koningsdag

Vier Koningsdag als een royal!

Balcony & Beats Kingsnight bij Hotel Jakarta

Hotel Jakarta komt speciaal voor Koningsnacht terug met Balcony & Beats. Deze te gekke edities tijdens de vorige lockdown waren een hit en binnen mum van tijd uitverkocht. Wil je genieten van een ‘mini festival’ op je eigen kamer, wees er dan snel bij! De DJ staat te draaien op de kade en vanaf het balkon kun je meegenieten met een koptelefoon op, silent disco it is. De drankjes staan al koud op je eigen kamer en de hapjes laat je gewoon bezorgen. Deze over-de-top package wil je niet missen en voor €299 voor twee personen ben je erbij. Hotel Jakarta zorgt voor alles, van oranje versiering en room service diner op de kamer tot late night snacks.

Royal Foodwalk

Zin om de verjaardag van onze koning iets specialer te maken? En kun je geen genoeg krijgen van wandelen, houd je van lekker eten en dat het liefst bij je favoriete restaurants in Amsterdam? Ter ere van de verjaardag van koning Willem-Alexander organiseert THE ENTOURAGE GROUP op 27 april ‘The Royal Walk’. Een culinaire stadswandeling langs alle locaties als Toni Loco, The Duchess en Izakaya. Elke restaurant komt met een eigen samengesteld menu. Terwijl je geniet van een heerlijk culinair gerecht en een bijpassende cocktail, vervolg je de tour naar een van de volgende locaties. De tour kan vanaf elk restaurant van start gaan vanaf 12.00u tot en met 20.00u. Get your royal ticket, zorg dat je alle zes de locaties bezoekt en wellicht win jij een Royal dinner!

Kingsnight at Poesiat & Kater x The Alfred Hotel

Brouwerij Poesiat & Kater en The Alfred Hotel in Amsterdam slaan de handen ineen voor Koningsdag. Zo kun je overnachten in The Alfred Hotel en geniet je in de avond van een bierproeverij van Poesiat & Kater op je eigen kamer. Onder genot van een diner en een live DJ op de gang voor de fijnste deuntjes, maak je van Koningsnacht dit jaar een feestje. Inclusief overnachting en breakfast to go. De perfecte start van Koningsdag 2021!

Bron beeld: Unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved