Hotspot | Op de proef bij het moderne buurtrestaurant SJAS Amsterdam

Naast het Chassé Hotel opende op 4 september het nieuwe buurtrestaurant van de Baarsjes in Amsterdam. In je sjas bij restaurant Sjas. Op uitnodiging testte wij het terras, de kaart en de sfeer. Benieuwd naar The Daily Dutchy’s bevindingen? Lees dan snel verder en bekijk de smaakvolle foto’s en raak geïnspireerd! 

interieur Sjas

Al meerdere keren zijn wij langs Sjas gesjeest op de fiets, maar nog nooit hadden wij een kijkje genomen. Zonde blijkt maar weer, want wat is dit restaurant en terras gezellig geworden!

De filosofie van Sjas

“Sjas staat voor de buurt – voedzaam, eerlijk en bourgondisch. een plek weg van de drukte van de stad, voor de mensen die behoeften hebben aan het gemak om buitenshuis iets te eten in een ontspannen en ongedwongen setting. voor elke gelegenheid en iedere dag., Aldus Sjas!”

oesters sjas

Het terras is vrij groot en heeft genoeg leuke en knusse plekjes. Of je nu neerstrijkt voor een borrel met een grote kan sangria of gezellig wil komen dineren. Vanwege de warme en zwoele zomeravond, streken wij neer op het gezellige terras, maar toegegeven, het interieur binnen spreekt ons ook zeker aan om een keer met minder weer binnen te dineren of lunchen.

What the food

We starten met wat brood en Oesters fine de claire. Sjas richt zich met het eten op een moderne interpretatie van klassieke internationale smaken. Daarbij is de drankkaart ook niet verkeerd met een breed aanbod aan craft bieren, natuur en biologische wijnen van, indien mogelijk, lokale distilleerderijen en speciale soda’s uit binnen- en buitenland. jong, oud, alleenstaanden of gezinnen, het maakt niet uit, sjas laat jou in je sas.

Ceviche Sjas
octopus sjas

Als voorgerecht delen wij Gegrilde Octopus met antiboise en een Ceviche van corvina
zeekraal – kroepoek van inktvis inkt  en leche de tigre.

We blijven ‘eten uit de zee” en kiezen als hoofdgerecht voor een hele zeebaars van de Green Egg en het signature gerecht van Sjas, de Tuna Wellington met paddenstoelen en beurre blanc. Wil je een keer verrast worden met een gerechtje, dan raden wij je zeker aan de Tuna Wellington te proberen. Knap hoe de chefs de tonijn perfect bereiden in deze stijl van koken. Wij waren verrast door de kwaliteit!

Tuna Wellington
Zeebaars

Last but not least kozen wij voor de Chocoholic lavacake en sundae ijs met kersen, pinda’s en caramel als dessert. Een heerlijke avond, met een prima prijs en kwaliteit verhouding!

sundea kers

Good to know

Sjas vind je aan de Chassestraat 62 in Amsterdam. Elke dag ben je welkom van 11:00 uur tot sluit. Om teleurstellingen te voorkomen, raden wij je altijd aan te reserveren!

Ben jij al bekend met restaurant Sjas in de Baarsjes? 

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reservedVivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.