6x Gezonde Grapy Grapefruit voordelen

A grapefruit a day, keeps the docter away… Deze oranjerode vrucht is misschien niet iedereen zijn favoriet door zijn bittere smaak, maar oh zo gezond! Net als koffie drinken hoor je de grapefruit te leren eten. Even door de ‘bittere’ appel heen bijten. Vandaag bespreken we alle voordelen van deze sappige vrucht onder het mom van #healthy. Lees snel verder! 

1

 

1. Hallo vitamineboost

Ten eerste is het verantwoord om een grapefruit te eten. Deze bitterzoete vrucht zit namelijk boordevol vitaminen C. Niet zo klein beetje ook… want één grapefruit bevat anderhalf keer meer vitamine C dan je lichaam dagelijks nodig heeft. Ook zitten er in de grapefruit vitamine B1, B6 en A.

2. Een gezond hart en bloedvatenstelsel

In de grapefruit zit het stofje pectine wat werkt als cholesterolverlager. Dit antioxidant voorkomt dat je bloedvaten dicht slibben en voorkomt bloedklonters. Op deze manier ben je beter beschermd tegen hart- en vaatziekten.

3. Geneeskrachtige werking

Grapefruit heeft een goede genezende werking op veel ziekten. De vitamineboost geeft tevens je immuunsysteem een boost en hierdoor stoot je lichaam veel ziektes af. De volgende ziekten kan de citrusvrucht voorkomen: Astma, Verkoudheid, Reuma, Artrose, Darmkanker en prostaatkanker, Verkalking van de aderen en Nierstenen.

2

4. Afvallen met grapefruit

Deze vrucht is ook een superfood! Het helpt je spijsvertering versnellen en is rijk aan goede antioxidanten en vezels. Hierdoor kan de grapefruit je lichaam een duwtje in de rug geven als je wat kilo’s wilt afvallen. Tevens versnelt je vetverbranding! Wist je dat één grapefruit gemiddeld rond de 90 calorieën bevat, 1,5 gram aan eiwitten, 0,4 gram aan vetten en 3 gram vezels?

5. Bye, bye nervositeit en lusteloos leventje!

Grapefruit helpt je volgens onderzoek te ontspannen en je nervositeit aan de kant te schuiven… Sommige verklaren zelfs dat dit ook lukt door alleen te ruiken naar de vrucht! Wij betwijfelen of dit echt waar is of een leuk fabeltje.

6. Heerlijk combineren met de grapefruit

Je kunt natuurlijk de grapefruit puur eten door hem vanuit zijn jasje regelrecht jouw mond in te schuiven, maar je kunt ook creatief zijn met de grapefruit! Maak bijvoorbeeld heerlijk grapefruitwater door de vrucht in schijfjes te snijden en deze in een grote kan met water te laten drijven. Aangeraden wordt dit een uurtje te laten trekken om optimaal de grapefruitsmaak te proeven in het water. Ook kan je grapefruit heerlijk door je salades snijden. Ook kunnen we je grapefruit op de grill op een zwoele zomeravond aanraden!

Eet jij weleens grapefruit? En wist jij van deze grapefruitpowers af?

Bron beeld: Vivian Secrève
Bron: Mens-en-Gezondheid

X The Daily Dutchy X

© 2020 Vivian Secrève Tekst en Fotografie - All rights reservedVivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.