6 Redenen om meer peulvruchten te eten

Dit artikel verblijdt ongetwijfeld de gemiddelde vegetariër: het eten van peulvruchten is namelijk een absolute vleesvervanger. En voor de mensen die bezig zijn met gewichtsverlies, is het eten van peulvruchten ook een aanrader. Niet alleen zorgt het eten van peulvruchten voor een verzadigt gevoel, het is ook nog eens rijk aan diverse soorten voedingsstoffen en mineralen die ons lichaam dagelijks nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Ben jij van plan om peulvruchten te eten? Lees dan gauw verder!

#1 Taille

Veel mensen die bezig zijn met gewicht verliezen zijn hier niet van bewust, maar wist je dat je gewicht kunt verliezen door het eten van peulvruchten? Nee, wij dus ook niet! Peulvruchten bevatten namelijk veel vezels, koolhydraten en proteïnen waardoor je een verzadigd gevoel krijgt en dus minder snel geneigd bent om meer te gaan eten.

#2 Bloedsuikerspiegel

Peulvruchten veroorzaken geen piek in je bloedsuikerspiegel. Sterker nog, het eten van peulvruchten zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel in balans blijft. Mensen die regelmatig peulvruchten eten hebben ook minder kans om Diabetes te krijgen.

#3 Voedingsstoffen

Wist je dat peulvruchten een zeer hoge voedingsdichtheid hebben? Alsof dat al niet genoeg is, bevatten peulvruchten ook diverse soorten voedingsstoffen die van groot belang zijn voor ons lichaam. Denk bijvoorbeeld aan voedingsstoffen zoals magnesium, zink en ijzer.

https://thedailydutchy.com/2018/10/08/10-healthy-olijven-weetjes/

#4 Spijsvertering

Geloof het of niet, maar peulvruchten zijn zelfs goed voor de stoelgang. Peulvruchten zijn namelijk rijk aan oplosbare vezels en heeft een positieve uitwerking op de dikke darm. Hierdoor wordt je spijsvertering op gang gebracht en zal de stoelgang worden verbeterd.

#5 Vlees

In peulvruchten zitten ongeveer dezelfde voedingsstoffen en mineralen als in vlees. Het is dus een absolute aanrader voor mensen die gelieve niet zo veel vlees eten of mensen die zelfs vegetariër zijn. Let er wel op dat als je peulvruchten gebruikt als vleesvervanger, je daarnaast ook voldoende granen moet eten om zo de juiste hoeveelheid van belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen.

#6 Ziek

Eerder werd er al gezegd dat het eten van peulvruchten de kans op Diabetes vermindert, maar het kan er ook voor zorgen dat de kans op hartproblemen en diverse soorten kanker kleiner wordt.

Eet jij weleens peulvruchten?

Bron: Happy In Shape

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved