7 redenen waarom je moet gaan zwemmen

Zwemmen, het klinkt misschien niet als een sport. Je drijft immers in het water, zweet niet en na een paar baantjes heb jij nog niet het idee dat je iets aan het doen bent. Toch is zwemmen iets wat ontzettend goed voor je lichaam is. The Daily Dutchy’s Jaimy heeft sinds kort het zwemvirus te pakken en voelt zich als een vis in het (zwem)water. En kan het aan iedereen aanraden! Ben jij ook geen sportfanaat? Wij geven je redenen waarom jij vandaag nog moet beginnen met zwemmen. 

1. Je verbrand (veel) calorieën

Je zult het misschien niet verwachten, maar met zwemmen verbrand je een hele hoop calorieën. Zelfs als je gewoon baantjes zwemt, kun je al gauw 500 calorieën per uur verbranden. Dit komt doordat je jouw hele lichaam gebruikt tijdens het zwemmen. Wanneer je de borstcrawl doet, kunnen het zelfs 750 calorieën zijn! Kom maar door met homemade frozen cappuccino; we’ve got this covered!

2. Je conditie gaat vooruit

Mijn conditie is niet slecht, maar praten tijdens het hardlopen gaat me nooit goed af. Wanneer je normale baantjes trekt in het zwembad, train je eigenlijk je conditie en ademhaling en zul je merken dat dit na een tijdje veel beter wordt. Je kunt tijdens het zwemmen gewoon praten en wanneer je de borstcrawl doet, zal je conditie alleen maar vooruit gaan.

3. Je ziet het snelste verandering

Bye bye sportschool! Voortaan niet meer uren ploeteren voor killer abs want met zwemmen zie je veel sneller verandering in je lichaam. Alle spieren in je benen, billen, buik en armen werken namelijk mee om vooruit te komen. Zeker wanneer je drie keer in de week gaat, zal je het resultaat snel zien!

4. Geen kans op blessures

Bij fysieke sporten zoals hardlopen krijgen je spieren en gewrichten altijd een flinke klap. Doordat je gewichtloos in het water bent én je gewrichten soepeler worden door het water, zal je dit niet snel hebben bij zwemmen. Je zult ook merken dat je spieren steeds soepeler worden, wat natuurlijk fijn is voor wanneer je yoga doet!

5. Je hebt sneller zin om te gaan

Mijn smoesjes om niet naar de sportschool te hoeven, heb ik geen een keer gebruikt bij het zwemmen. Vooral met de zomerse temperaturen is zwemmen ontzettend verkoelend en dus absoluut geen straf. Zelfs vroeg in de ochtend was voor mij probleem (lees: geen ochtendmens) en merkte ik dat ik steeds meer zin had om te zwemmen. Een kwestie van even je badpak aan en gaan!

6. Excuus om te winkelen

Hoe leuk je bikini met ruffles ook is, in het zwembad heb je er niet zoveel aan. Je zal namelijk alleen maar bezig zijn om alles goed op de plek te houden. Dit geeft ons wel weer een excuus om het internet af te speuren naar een leuke badpak. Je hebt uiteraard ook sportbadpakken voor wanneer je het sporten serieus wil nemen, maar met een simpele badpak kom je ook al een heel eind.

7. Het is een ontspannende manier van sport

Of je het nu gezellig met vrienden doet of alleen, zwemmen is heel ontspannend voor je. Even je verstand op nul en je alleen focussen op het water en de baan. Naast dat je er veel energie van krijgt, werkt het ook goed tegen stress en wordt er zelfs gezegd dat het helpt om te stoppen met roken. Dit komt doordat je in het water minder gevoelig bent om te roken en er niet in aanraking mee komt.

Heb jij het zwemvirus al te pakken? 

Bron: The Spruce, Swimming
Bron beeld: Unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reservedJaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!