10 Redenen om ’s ochtends te gaan sporten

’s Ochtends heb je meer discipline waardoor het gemakkelijker wordt om jezelf ertoe te zetten om te gaan sporten. Op die manier begin je je dag met een leeg hoofd en bovendien val je ook gemakkelijker af. Maar het meest belangrijke is dat je ’s ochtends meer energie hebt en het langer kunt volhouden. Daarom hebben wij van The Daily Dutchy tien redenen uitgezocht waarom het verstandiger is om te sporten in de ochtend. Lees gauw verder!

beforeworkout  ’s ochtends sporten

#1 Drukte

Het voordeel van in de ochtend sporten is dat je alle drukte vermijdt. Er zijn maar weinig mensen die ’s ochtends zin hebben om te gaan sporten, voor velen is het moeilijk om daarmee hun dag te beginnen. Zie het als een voordeel: je kunt in alle rust je ding gaan doen!

#2 Vetverbranding

Door je dag te beginnen met sporten geef je je vetverbranding een enorme boost. Gedurende het sporten verbrandt je meer vet dan wanneer je in bed blijft liggen.

#3 Gezond

Al die energie gedurende het sporten heeft een positief effect op je lichaam. Door een ochtend goed te gaan sporten ben je in de middag ook minder snel geneigd om te gaan snoepen. Sporten is dus ook nog eens goed voor je gezondheid, naast dat het je helpt met afvallen!

Zoek je een fijne sportschool? Vind hier de leukste sportscholen van Amsterdam!

#4 Focussen

Door je dag te beginnen in de sportschool of een rondje hardlopen, maak je je hoofd leeg. Hierdoor kun je je beter focussen op de overige dingen die je nog moet gaan doen. Bovendien is de kans dat je wordt afgeleid veel kleiner in de ochtend dan wanneer je in de avond gaat sporten.

#5 Energie

Veel mensen zijn in de avond vermoeider dan in de ochtend. Door ’s ochtends te gaan sporten houd je voor de rest van de dag meer energie over. Hierdoor kun je in de avond andere leuke dingen gaan doen, bijvoorbeeld naar een feest of een bepaald evenement.

#6 Vroeg opstaan

Voor de mensen die geen behoefte hebben om naar een sportschool te gaan is het ook mogelijk om thuis te gaan sporten. Je kunt gaan hardlopen in jouw eigen wijk of gewoon thuis een home workout gaan doen. Via YouTube kun je gemakkelijk meedoen terwijl je niet naar buiten hoeft.

#7 Productief

Na het sporten hebben veel mensen een voldaan gevoel. Je hebt namelijk iets productiefs gedaan en ondanks dat je voor de rest van de dag niet veel productiefs gaat doen, toch voel je je goed nu je hebt gesport. Het levert namelijk niet alleen lichamelijk resultaat, maar ook fysiek. Je voelt je een stuk beter!

#8 Cafeïne

Moeite met opstaan? Door middel van het nuttigen van een verse kop koffie krijg je voldoende energie om je dag te beginnen. Door de boost die je krijgt van koffie houd je het sporten ook langer vol. We love coffee!

#9 Eetlust

Door middel van ’s ochtends te ontbijten voordat je gaat sporten, maak je de rest van de dag betere keuzes als het aankomt op eten. En dat is natuurlijk heel erg fijn, want zo blijven wij ’s middags af van die lekkere reep chocola.

#10 Haar

Doordat je een aantal uur hebt gesport is het wel noodzakelijk om na afloop te gaan wassen. Hierdoor krijg je een frisse coupe. Je haar ruikt heerlijk en het glanst ook meer nadat je het goed hebt gewassen.

Wist jij dat het beter is om ’s ochtends te gaan sporten?

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved