7 Redenen om meer knoflook te eten

Knoflook is een belangrijk ingrediënt als het gaat om (meer) smaak toevoegen aan het eten. Daarnaast levert knoflook veel voedingsstoffen die goed zijn voor ons lichaam. Oké, die knoflookgeur is niet altijd even prettig. Maar na het lezen van dit artikel wil je alleen maar meer knoflook eten. The Daily Dutchy knows best en onderzocht waarom knoflook zo goed is voor je. Lees gauw verder en onthoud dit lijstje in je achterhoofd!

garlicthumb

#1 Verkoudheid

Regen, zon, regen, zon… Wat is het nou precies voor weer? Erg vervelend, want door de afwisseling in het weer zijn we ook eerder vatbaar voor bacteriën. Zo ook om verkouden te worden. Knoflook bevat een bepaalde stof, genaamd allicine, die verkoudheidsvirussen bestrijdt.

#2 Acne

Eerder werd al benoemd dat allicine verkoudheidsvirussen tegen gaat, maar wist je ook dat het bacteriedodend werkt? Het helpt acne te voorkomen, omdat het zwavelzuurverbinding vormt. Dit zorgt ervoor dat de bacteriën die acne veroorzaken worden bestreden.

#3 Haaruitval

Trok jij jouw wenkbrauwen ook op toen je las over de nieuwe beautytrend? Het betreft een trend waarin vrouwen hun hoofd insmeren met knoflook. Toch heeft het een positieve uitwerking op onze huid. De zwavelverbinding bevat een stof die ook in ons haar zit. Het bevordert de haargroei en maakt het haar sterker. Hierdoor is de kans op haaruitval kleiner.

#4 Verlaagt bloeddruk

Regelmatig knoflook eten kan je bloeddruk op peil houden. Iedereen weet dat een te hoge bloeddruk slecht is voor ons lichaam en daarom is het van belang om de bloeddruk goed onder controle te houden. Bepaalde stoffen in knoflook zorgen ervoor dat de bloeddruk wordt verlaagd.

#5 Hart- en Vaatziekten

Doordat knoflook de bloeddruk verlaagt is de kans op hart- en vaatziekten kleiner.

#6 Lichamelijke prestatie

Naast dat knoflook een goede uitwerking heeft op ons eten, heeft het ook een goede uitwerking op onze lichamelijke prestaties. Het eten van knoflook zorgt ervoor dat je minder snel last krijgt van vermoeidheid.

#7 Sterke botten

Knoflook bevat verschillende voedingsstoffen die goed zijn voor ons lichaam. Zo bevat het ook stoffen die verzuring tegengaat en onze botten sterker maken. Vitamine B6 en Vitamine C zorgen hiervoor.

Wist jij dat knoflook zo goed is voor je lichaam?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Gezondheid / Rubriek
Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved