8 Tekenen van een slechte gezondheid

Veel mensen zijn zich ervan bewust welke voedingsmiddelen en gewoontes goed zijn voor hun gezondheid. Maar toch zijn er genoeg dingen die wij onbewust doen zonder dat we doorhebben dat het slecht is voor onze gezondheid. The Daily Dutchy knows best en laat jouw weten welke acht tekenen kunnen duiden op een slechtere gezondheid. Lees gauw verder!

fish-oil

#1 Roken
OfcourseJe hebt mensen die roken en je hebt mensen die niet roken. Mensen die roken zijn zich ervan bewust hoe slecht nicotine is voor hun gezondheid, maar door de verslavende uitwerking vinden ze het moeilijk om ermee te stoppen. Er wordt vaak gezegd dat in de buurt van mensen zijn die roken niet gezond is voor je. En dat klopt. Meeroken met iemand kan ademhaling- en luchtwegproblemen veroorzaken. Als je snel benauwd raakt hiervan, dan weet je genoeg.

#2 Verbranden
Veel mensen hebben de voorkeur aan een zonvakantie gedurende de zomer. Het is een feit dat licht getinte mensen sneller verbranden dan donkergetinte mensen. Dit neemt niet weg dat je niet kunt verbranden, want iedereen kan verbranden. Naast dat het duidt op het aanbrengen van te weinig zonnebrandcrème, betekent het ook dat je gezondheid niet volledig in orde is. Snel verbranden in de zon betekent in principe dat jouw lichaam een tekort heeft aan diverse vitamines. Denk bijvoorbeeld aan Vitamine A en Vitamine D. Als je veel last hebt van vermoeidheid, kan daarom een toevoeging van een suplement als vitamine D je goed helpen.

#3 Immuunsysteem
Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een sterk immuunsysteem. Zo heb je mensen die bijna nooit ziek worden en zo heb je ook mensen die elk virusje te pakken hebben. Mensen met een zwak immuunsysteem komen een tekort aan bepaalde vitaminen. Daarom is het ook aan te raden om dagelijks voldoende groente en fruit te eten. Probeer met jezelf af te spreken om elke dag een fruitstuk te nemen als je bijvoorbeeld weer geneigd bent om iets lekkers te pakken. Moeite met groente eten? Voeg gewoon standaard extra groente bij een gerecht die je wél lekker vindt.

#4 Ziek
In de vorige kop benoemde we wat de oorzaak kan zijn van een zwak immuunsysteem. Dit geldt in principe ook voor mensen die langdurig ziek zijn. Als je ziek bent is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen of verzorgd te worden. Drink voldoende thee, versgeperste sinaasappelsap en probeer kleine porties te eten. Ondanks dat je eetlust verdwijnt gedurende het ziek zijn, is het toch belangrijk om te gaan eten. Juist daarvan knap je langzamerhand op. Oh en het is geen fabeltje, dat soep een genezende werking heeft. Dit geldt natuurlijk wel voor ‘zelfgemaakte’ soep. Met veel groente krijg je genoeg vitamines binnen en dankzij de bouillon ook weer genoeg vocht. Iets waar je vaak een tekort aan hebt als je grieperig bent.

#5 Wondgenezing
Erg vervelend als je een wond hebt op je lichaam. Bij sommige wonden weet je niet eens meer hoe ze zijn ontstaan. Normaliter hoort een wond te genezen tussen de 3 á 4 dagen. Mocht het proces langer duren, dan weet je dat je lichaam bepaalde stoffen te kort komt. Vitamines, Omega-vetzuren en nog veel meer. Als je hiervan voldoende binnenkrijgt zal je merken dat het proces van een wondgenezing binnen de desbetreffende tijd gebeurt.

#6 Allergieën
Het is mogelijk dat men op latere leeftijd last krijgt van een bepaalde allergie. Hoe gek het ook klinkt, dit heeft te maken met je darmen. Mensen die gezonde darmen hebben, krijgen op latere leeftijd geen last van allergieën. Overkomt dit jou wel, dan weet je dat je darmen niet gezond zijn.

#7 Auto-immuunziektes
Een zeer vervelende aandoening waar sommige mensen last van kunnen hebben. Het hebben van een auto-immuunsysteem houdt in dat jouw immuunsysteem hyperactief is en als het ware overal op reageert. Het gevolg hiervan is dat bepaalde functies in het lichaam niet meer goed kunnen functioneren.

#8 Symptomen
Vanzelfsprekend dat je aan bepaalde symptomen kunt merken hoe goed je gezondheid werkelijk is. Het is dan ook een slecht teken als je blijvende symptomen hebt, denk bijvoorbeeld aan verkoudheid of een zere keel. Het beste is om je voedingspatroon aan te passen. Wellicht eet je niet voldoende groente en fruit of uit de schijf van vijf. Tevens kun je dit goed testen aan de hand van je smaakpapillen. Als je minder proeft dan verwacht van het eten, dan kan het zo zijn dat je lichaam ‘minder’ gezond is of in conditie.

Wist jij dat dit duidt op een slechte gezondheid?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Eetgoedvoeljegoed / Gezonheid.nu
Bron Beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved