5x Hier haal je de beste roti van Amsterdam

Wij thuis zijn echt gek op roti en eten dit gerecht uit de Surinaamse keuken, dan ook met enige regelmaat. Comfortfood na een drukke werkdag! Nu kun je op heel veel plekken in Amsterdam terecht voor rotigerechten, maar als je het ons vraagt haal en bestel je bij de volgende Surinaamse restaurants de beste roti van Amsterdam!

Beste roti Amsterdam Roti halen Surinaamse restaurants

Roti? Wat is dat en hoe eet je dat?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je nog nooit roti gegeten hebt en nog kennis moet maken met dit heerlijke Surinaamse gerecht. Roti is echter de plaat (pannenkoek) in dit gerecht en wordt vaak gevuld met kip, aardappels en kousenband of boontjes. Roti is dus alleen de Surinaamse pannenkoek en deze wordt in de basis vaak gevuld met kousenband en aardappelen en kip, maar kun je met nog veel meer heerlijke ingrediënten uit de Surinaamse keuken vullen!

Hier bestel je de beste roti van Amsterdam!

#1 Gieta

Wij zijn echt groot fan van lieve Gieta en haar keuken in de Baarsjes. Deze Surinaamse dame maakt als je het ons vraagt de beste roti van Amsterdam. Helaas kun je bij Gieta enkel roti afhalen. Ze heeft geen bezorgservice of is aangemeld bij een bezorgdienst. Even een rondje omfietsen is echter zeker de moeite waard. Zo bestellen wij hier vaak een rotirol met tempé of een rotirol garnalen, maar eigenlijk smaken hier alle Surinaamse gerechten erg goed. Ook is de prijs en kwaliteit heel goed. Tip van ons, bel even van te voren om je bestelling door te geven, dan krijg je een tijd door en kun je langs gaan als het klaar is!

Adres: Balboastraat 15

#2 Roopram

Deze rotishop is razend populair in Amsterdam en mag om die reden, dan ook niet in dit lijstje met de beste rotishops in Amsterdam ontbreken. Hier zal je hoogstwaarschijnlijk even in de rij moeten staan, voordat jij je bestelling kunt doorgeven, maar dit is het wachten zeker waard! Wat hier het lekkerste gerecht is? De roti kip mét botjes, waar de smaak zo ontzettend tot zijn recht komt, dat je er geen genoeg van kunt krijgen. Roopram roti heeft twee locaties in Amsterdam!

Adres: Eerste van Swindenstraat 4 en Van Woustraat 37

#3 Aarti 2

De keuze bij Aarti 2 is reuze. Of je nu zin hebt in pittige roti, vegetarische opties, kip, eend of een keer een andere tour op wil gaan en de Thaise roti wil proberen. Hoe ze hier roti moeten maken in alle soorten en makten weten ze wel! Wij bestellen hier graag roti en bestellen dan verschillende soorten om lekker samen te delen.

Adres: Tweede Hugo de Grootstraat 20

#4 Ram’s Roti

Al sinds 1985 is Ram’s Roti een begrip in Amsterdam. Ook dit Surinaamse restaurant vind je in Amsterdam West. Een echt familiebedrijf, waar generatie op generatie de lekkerste roti weet te bereiden. Populaire gerechten zijn hier de standaard roti met kip, maar ook wordt hier de roti met eend veel besteld. Die gaan wij zeker nog een keer uitproberen!

Adres: Jan van Galenstraat 107

#5 Warung mini

Eigenlijk ben je bij Warung mini aan het juiste adres voor de beste Saotosoep van de stad, maar ook eet je hier heerlijke rotigerechten. Al meer dan 30 jaar een begrip onder de Surinaamse keukens van Amsterdam. Het geheim zit hem in de authentieke bereiding van onze gerechten. Alles wordt bereid met verse ingredienten door een kok met een passie voor de Surinaams/Indische keuken. Je kunt Warung mini ook inschakelen voor catering op een feest!

Adres: Van Woustraat 19

Mis je een rotishop in Amsterdam hier in dit lijstje? En moet deze echt toegevoegd worden aan de beste roti restaurants van Amsterdam? Laat het ons weten en wie weet voegen wij hem toe!

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookPinterest en Instagram!

Roti Amsterdam – Beste Roti Amsterdam – Surinaamse restaurants Amsterdam – Roti halen Amsterdam – Roti bestellen Amsterdam