Citytrip Italië | 4 Dagen in Rome

Please Add Photos
to your Gallery

The Daily Dutchy goes abroad! Dus dat betekent dat jij ook kunt lezen welke spots, mooie straatjes en geweldige landen je naast Nederland moet bezoeken als Dutchie. Deze keer is het prachtige Rome aan de beurt. Jawel, de hoofdstad van Italië. Het land van pizza, pasta en cappuccino. Onze Vivian verbleef hier 4 dagen met haar moeder en The Daily Dutchy’s Louise en vertelt je graag alle ins & outs in een notendop over het mooi Rome. Welke straatjes en wijkjes mag je niet ontlopen en waar hebben wij gegeten? Je leest het hier!

ROME – By The Daily Dutchy

In één woord wauw! Wat is Rome fantastisch. Als je het ons vraagt lijkt het wel één groot openluchtmuseum waar je van bewondering niet meer weet waar je moet kijken. Elk gebouw is groots en imponerend en hetzelfde geldt voor de vele fonteinen die je vindt in Rome. Deze compacte stad hebben wij in slechts 4 dagen en 60 kilomter te voet helemaal uitgepluisd. Wij vertellen je graag waar wij sliepen, wat we allemaal gezien hebben, welke wijkjes leuk zijn te bezoeken en natuurlijk waar wij geluncht, gedineerd en koffie gedronken hebben.

Hotel

Als je het ons vraagt kun je niet dichter bij het Vaticaan slapen als bij het Columbus Hotel waar wij verbleven. Vanuit de historische hotelkamer keken wij links namelijk direct op het bekende St. Pietersplein en de welbekende St. Pietersbasiliek, het Vaticaanse musea en de Sixtijnse Kapel. Een drukke buurt overdag, maar in de avond is gek genoeg hier veel rust te vinden. Toen wij verbleven hadden wij zelfs het genoegen om de paus te horen en zien spreken op het plein! Hoe uniek is dat!?

Het hotel biedt geen bijzondere luxe, maar geeft je wel het gevoel echt in Rome te verblijven. Geschiedenis komt tot leven in Hotel Columbus en zo was dit pand ook een voormalig kardinalenverblijf.

Bezienswaardigheden

Zoals je al kon lezen heeft Rome ontzettend veel te zien en zo hebben wij alles ook te voet bezocht. Het enige museum wat wij binnen bezocht hebben is het Vaticaan Museum, wat echt gigantisch is en je zeker een halve dag zoet mee bent. Het is ontzettend mooi en rijk aan kunst en cultuur. Wij raden wel aan om de rij te ontlopen en vooraf online al een ticket te kopen.

Tevens hebben wij uiteraard het Colosseum bewonderd, de vele fonteinen (Trevi als bekendste) die je midden in het centrum vindt, de Spaanse Trappen en het Pantheon. Wees ook niet bang verschillende kerken in te lopen, want ook die zijn heel imponerend. Sla een mooie gids open over Rome en de weg wijst zichzelf naar deze cultuursnuivers.

Wijken & Hotspots

Zoals iedere grote stad is net als Amsterdam, Rome ook onderverdeeld in wijken. Elke wijk heeft zijn eigen charme en zijn eigen pareltjes. Zo vind je in de straten bij ons Hotel mooie en lokale restaurantjes en hebben wij echt top gegeten bij Osteria Nuvolari. Een echte aanrader! Denk aan unieke pasta’s met bijvoorbeeld zwarte chocolade, gefrituurde pompoenbloemen en artisjokken onder het genot van een glas Rode wijn. Het zaakje is tevens niet zo toeristisch en zit ook vol met locals. Wij liepen dit gewoon tegen het lijf.

Wil je winkelen en ben je fan van unieke boetiekjes, concept en vintage stores? Dan ben je in de wijk Monti aan het juiste adres. Deze hippe wijk zit vol met leuke zaakjes en restaurants. Trek wel stevige schoenen aan, want je loopt hier aardig wat delen de berg op en af. Zo betekent Monti letterlijk ‘bergen’ in het Italiaans.

Fan van wijn, eten en gezelligheid? Dan ben je in de wijk Trastevere helemaal op je plek. Deze mooie en oude wijk ( Ja, alles is oud in Rome) zit vol met leuke cocktailbarretjes, restaurants en terrassen. Op verschillende pleinen in deze wijk kun je neerploffen en de perfecte Italiaanse sferen proeven, tussen de locals en de toeristen. Wij hebben in Trastevere dan ook heerlijk gegeten bij Grazia & Graziella. Een goed, betaalbaar en sfeervol restaurant met erg aardig personeel. Wij aten hier Bruschetta en deelden wat pastagerechtjes. Aanrader dus!

Wij hopen dat je zo wat leuke informatie rijker bent over de prachtige Italiaanse stad Rome. The Daily Dutchy is fan en gaat hier zeker nog een keer naar terug.  De foto’s liegen er niet om… Mochten jullie vragen hebben over deze stad of nog meer informatie willen? Stel dan gerust je vragen!

Ben jij al een keer in Rome geweest?

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2017 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.