Drinks | cocktails @ home voor de perfecte date night

Nu we de fijnste restaurants en tentjes weer even moeten missen vraagt dat om wat meer creativiteit voor een gezellige avond ‘uit’. Gelukkig verzamelen wij van The Daily Dutchy de leukste tips om je geen avond (of dag) te vervelen. Wat dacht je van heerlijke cocktails voor thuis zonder zelf 1 stap te verzetten – oké goed, misschien alleen naar je voordeur dan. Perfect voor een date night met je lover of roomie. Wij zetten namelijk speciaal voor jou de lekkerste cocktails van de fijnste barren in Amsterdam op een rijtje, te bestellen vanaf je eigen bank!

Super Lyan

Super Lyan, de super hippe, super unieke, gewoon super leuke bar in hartje Amsterdam. Je waant je in een zee van roze en paarse neonlichten en fluwelen zitjes, met de fijnste deuntjes uit de speakers en bovenal een kaart met de beste cocktails. Dit maakt Super Lyan de perfecte plek voor een avond uit. Helaas moeten we die eerste drie even missen, maar kunnen we wel in Super Lyan style genieten van de lekkerste cocktails. Ga je voor de Lyan Mule of de Late night Old Fashioned?

En voor degene die Super Lyan nog niet kent… Super Lyan is van super-shaker himself Ryan Chetiyawardana aka Mr. Lyan, die je kunt kennen van Lyaness (wat eerst Dandelyan was) in Londen. Nu is Londen ook precies de stad waar Super Lyan vandaan komt. Deze te gekke cocktailbar was namelijk eerst te vinden in de kelder van het Hoxton en verhuisde vorig jaar naar Amsterdam in het Kimpton de Witt hotel – met succes!

Flying Dutchmen

Deze prachtbar uit Amsterdam is pas krap twee jaar te vinden aan de Singel, maar is zeker een blijvertje. Met een prachtige selectie aan cocktails sleepten ze de ene bekroning na de andere binnen. Gelukkig hoeven we de Flying Dutchmen niet te missen de komende weken en kun je lekkerste cocktails vanuit je eigen woonkamer bestellen. Met meer dan 25 cocktails op de kaart, altijd wel één naar je wensen. Kun je niet kiezen? Bestel dan de ‘day special’ en laat je verrassen door de bartenders.

Pulitzer’s Bar

Nog zo’n parel uit onze geliefde hoofdstad, Pulitzer’s Bar. Classy, dat is wat Pulitzer’s Bar is. Met het donkere interieur, fijne zitjes en de befaamde cocktails – geloof ons, dit is een van de fijnste barren uit de stad. De perfecte bar om te bezoeken met je date; neem plaats in een van de donkere knusse hoekjes en geniet van de jazzy deuntjes. En mocht je echt geen genoeg krijgen van elkaar dan duik je snel een van de romantische kamers van het Pulitzer in.

Zonder af te dwalen, Pulitzer’s Bar it is dus! Ook bij deze fijne bar kun je de gewoon goede cocktails bestellen, geshaked met liefde door de bartenders. Kies je voor de Neroli Negroni, Pineapple Old Fashioned of Plum Manhattan?

Freddy’s Bar

Wil je de ultieme cocktailbar ervaring, maar dan thuis? Kies dan voor de Freddy’s Borrel Box, klinkt cliché, maar is allesbehalve dat. Freddy’s Bar laat je niet in de koude kleren zitten. Je kunt namelijk kiezen uit één van de vier signature cocktails van Freddy’s voor 2 personen. Deze cocktails serveren ze bij je thuis inclusief een borrelplankje vol met de lekkerste kaasjes, worst, nootjes, olijven. Perfect voor een date night zonder zelf al te veel moeite te doen!

Freddy’s Bar is te vinden in het mooie en pas gerenoveerde De L’Europe Hotel. Wanneer we weer mogen genieten van de fijnste cocktails in deze mooie bar, is ook zeker het hotel een bezoekje waard.

Izakaya

Cocktails en sushi, a match made in heaven. Eigenlijk gaan wij naar Izakaya voor de overheerlijke sushi en Aziatische hapjes die ze hier serveren. En dat is ook precies wat je nu kunt bestellen, boxen vol de lekkerste sushi en sashimi. Gelukkig staat Izakaya ook bekend om haar signature cocktails die op het menu staan.

Zin in een Aziatische avond? Bestel snel één van de boxen, signature cocktails en vergeet het dessert niet! Een avondvullend programma it is.

Bron beeld: Pulitzer’s Bar

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved