Dagje in eigen land | Zwolle

Het leukste aan een dag winkelen in een nieuwe stad is dat je allemaal nieuwe plekken en leuke tentjes ontdekt. Vooral als het geheime plekjes zijn die voor andere mensen onbekend terrein zijn. The Daily Dutchy’s Jaimy vond dit ook en is op ontdekkingstocht gegaan in haar eigen hometown: Zwolle. Deze stad aan de IJssel heeft namelijk meer toffe plekjes dan je denkt en die zeker een bezoek waard zijn. Notitieboekjes en pennen dus bij de hand, want hier komen de plekken in Zwolle waar je zeker heen moet! 

Een dag in Zwolle The Daily Dutchy

13:00 – 14:00: Lunchen in Zwolle

Do you wanna waffle? Wanna Waffle is nog maar net open, maar zeker een restaurant waar jij je dag moet beginnen. Doordat het koopzondag was en de zon tevoorschijn kwam, besloten we om na een stadswandeling te lunchen bij Wanna Waffle. Met een uitgebreide menukaart met waffels (dûh!) die zowel zoet als hartig gegeten konden worden, is de keuze reuze en alles net zo smakelijk als het klinkt. Mijn favoriet? Salmon waffle: een waffel met zalm, roomkaas, tomberries, rode ui, ratatouille en waffelcrunch. Jum! Het restaurant ziet er daarnaast ook zeker Instagram-waardig uit met hangende planten en rieten stoelen.

Een dag in Zwolle Wanna Waffle The Daily Dutchy
Wanna Waffle – Sassenstraat 3 | By The Daily Dutchy

14:00 – 16:00 Winkelen in Zwolle

Zwolle kent genoeg winkels die de grote steden ook hebben. Ik noem een Zara, H&M, Hema en een Sacha. Maar de lokale ondernemingen zijn juist de plekken die de stad zo leuk maken. Zo heb je een conceptstore waar je allemaal hippe sieraden en accessoires voor in huis vind waar je helemaal hebberig van wordt (Moonloft), een winkel vol Scandinavische merken en kleding (Sassy) en een mixstore met duurzame merken, kleding, woonaccessoires én een koffiebar middenin de winkel (Pistache). Hoe leuk is dat?

Pistache Mixstore Zwolle – Weeshuisstraat 1 -3 | By The Daily Dutchy
Pistache Mixstore Zwolle – Weeshuisstraat 1 -3 | By The Daily Dutchy

Kootuur Butik is ook een winkel die je niet mag overslaan, al is het alleen maar om de inrichting. Met een strakke inrichting, trendy en outstanding kleding en vrolijk personeel is het zeker een winkel waar je wat langer in blijft hangen. Weer wat minder voor je portemonnee dus wat geld op zak is zeker een must!

Een dag in Zwolle Kootuur Butik The Daily Dutchy
Kootuur Butik – Oude Vismarkt 24 | By The Daily Dutchy

16:00 – 17:00 Toerist uithangen in Zwolle

Je kunt Zwolle niet verlaten zonder eerst goed de toerist uit te hebben gehangen. Zwolle kent namelijk genoeg monumenten, maar zijn veel monumenten ook omgebouwd tot iets nieuws. Zo zit er een all-you-can-eat restaurant in een oud postkantoor (Uno), een kroeg in de oude Wijndragerstoren (Café ’t Beugeltje) en een boekhandel in een oude kerk. Say what again? Inderdaad, boekwinkel Waanders zit gevestigd in de Broerenkerk. En het magische aan deze plek is dat de kerk nog precies in tact is gebleven als kerk. Zo is het hele plafond nog steeds voorzien van een plafondschildering en staat er nog steeds een orgel. En de kerk is adembenemend!

Waanders in de Broeren - Achter de Broeren 1-3 | By The Daily Dutchy
Waanders in de Broeren – Achter de Broeren 1-3 | By The Daily Dutchy

Zwolle kent genoeg geheime plekken die je pas ontdekt na ronddwalen, dus ga er zeker op uit! Het scheelt dat de stad binnen een kring van water zit, dus als je binnen de grachten blijft, kun je niet te ver verdwalen. Mooi handig!

Wanneer ga jij een bezoekje brengen aan Zwolle? 

Bron beeld: Unsplash, The Daily Dutchy – Jaimy Boer

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!