De eerste keer… | Als “verschrikkelijke” huisvrouw naar de Huishoudbeurs

Please Add Photos
to your Gallery
Column
Samen met Culinessa & Een Goed Verhaal

Ooit moet het de eerste keer zijn en op 17 februari ’18 was het dan zover… The Daily Dutchy ging op uitnodiging van Blokker naar de Huishoudbeurs. Ja dit lees je goed, de beurs waar heel huishoudelijk Nederland op af komt om de nieuwste snufjes en gadgets rondom het schoonmaken te ontdekken en de leukste goodies mee naar huis te sprokkelen. Hoe Nederlands wil je het hebben?

Ik moet bekennen dat ik mij als verschrikkelijke huisvrouw, hier wel mentaal op heb moeten voorbereiden. Oke mannen, zo verschrikkelijk ben ik ook weer niet, maar ik ben meer van de grote schoonmaak. Eerst een hele hoop zooi verzamelen, om vervolgens echt drastisch schoon te maken. Dan gaat de muziek aan en ben ik rustig een dagje zoet met opruimen en schoonmaken. Mijn wasjes worden meestal ook pas gedraaid als de mand uitpuilt en ik geen schone kleding meer heb om aan te trekken. Gelukkig kom ik vrijwel nooit kleding te kort, dus dat scheelt weer.

De huishoudbeurs kent dan ook veel clichés, waar ik een beetje angstig van werd. Zo twijfelde ik nog een kappersafspraak te maken van tevoren voor een kort en pittig kapsel en kreeg ik van Blokker een sleurkoffer opgestuurd om mezelf als echte “huishoudbeursvrouw” te kunnen voelen. Nu moet ik wel bekennen, dat de trolley van Blokker er best mag wezen en dat het handig is om je boodschappen in mee te nemen.

Ik dacht dat het zou meevallen met de clichés, maar eenmaal aangekomen bij de RAI keek ik mijn ogen uit naar alle vrouwen en MANNEN, die stonden te popelen naar binnen te mogen. Zowel links als rechts kwamen er mensen af op de huishoudbeurs. Vanuit de trein en toeringsbussen, van het Noorden van het land tot aan het Zuiden. Zo kon ik bij de ingang al veel korte kapsels tellen en was ik verbaasd dat de trolley hier echt een musthave is. Ik voelde me nog een beetje onwennig met mijn trolley, maar dit was echt nergens voor nodig. Vrijwel elke vrouw liep hier met een trolley of twee en sommige vrouwen hadden zelfs een hele hutkoffer mee. Dit maakte mij wel nog nieuwsgieriger wat er allemaal te vinden en in te slaan is.

Dat de RAI groot is wist ik al vanuit andere evenementen. Eenmaal binnen was ik toch weer onder de indruk wat de organisatie voor moois heeft neergezet. Zo is de Huishoudebeurs net een grote markt, waar je van kraampje naar kraampje wandelt en al je benodigheden kunt inslaan. Zo merkte ik op dat het nog maar weinig écht met huishouden te maken heeft. Je kunt er helemaal losgaan, van kleding, tot interieur, tot bijvoorbeeld nieuwe wenkbrauwen. Het segment heeft zich door de jaren heen ook uitgebreid naar fashion, beauty en lifestyle, maar ook voor een nieuwe supersonische stofzuiger ben je aan het juiste adres.

Of ik persoonlijk de huishoudbeurs zal aanbevelen, weet ik niet. Ik trek de drukte en mensenmassa gewoon niet zo goed, maar dit is natuurlijk hartstikke persoonlijk. Er is echt genoeg leuks te bekijken en je kunt helemaal losgaan als je wilt. Om te winkelen, maar ook om bijvoorbeeld leuke workshops te volgen. Tevens heeft elke stand zijn eigen leuke aanbiedingen!

Als ‘maagd’ van de huishoudbeurs, wil ik Blokker toch bedanken voor de leuke uitnodiging. Jullie stand zag er tiptop uit en dankzij de Blokker Binken, was mijn Huishoudbeurs ontmaagding zeker geen straf op de zaterdagochtend. 🙂

Good to know

Van 17 t/m 25 februari ben je van harte welkom om naar de Huishoudbeurs te komen. Een ticket kost €17,50. Tevens heb je met je ticket toegang tot de Negenmaandenbeurs.

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

*Dit is een gesponsord artikel

X The Daily Dutchy X

© 2018 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reservedVivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.