Deze 10 Marokkaanse gerechten moet je proberen!

Wij zijn gek van de Marokkaanse keuken en helemaal na onze reis naar Marrakech. Een heerlijke fusie van Berberse, Arabische en Mediterrane smaken, gekenmerkt door het gebruik van specerijen, kruiden en langzame kookmethodes. Met veel gerechten ben je wellicht al bekend, maar de volgende 10 traditionele Marokkaanse gerechten moet je volgens The Daily Dutchy en Dutchbloggeronthemove echt een keer bestellen en proberen!

Ben je op reis in Marokko en wil je weten wat je echt moet bestellen op de kaart? Dan hebben we hier een handig lijstje met uitleg over de verschillende gerechten uit de Marokkaanse keuken, die je echt een keer geprobeerd moet hebben!

traditionele Marokkaanse gerechten Marokkaanse keuken

Onze Favoriete traditionele Marokkaanse Gerechten

#1 Tagine

Een klassiek Marokkaans gerecht. Tagine is een langzaam gekookte stoofpot gemaakt met vlees, groenten en kruiden. Het wordt vaak geserveerd met couscous of brood en is een must-try voor iedereen die Marokko bezoekt.

#2 Couscous

Met Couscous ben je waarschijnlijk wel bekend. Dit is een basisgerecht in de Marokkaanse keuken, gemaakt met gestoomde griesmeelkorrels en geserveerd met een verscheidenheid aan groenten en vlees. Het is een stevig en smaakvol gerecht dat perfect is voor lunch of diner.

#3 Pastilla

Ben je gek op pasteitjes, dan wordt je van dit gerechtje blij. Pastilla is namelijk een zoet en hartig Marokkaanse pasteitje gemaakt met lagen van krokante filodeeg, vlees en kruiden. Het wordt vaak geserveerd als voorgerecht of hoofdgerecht en is een uniek en heerlijk gerecht dat een must-try is voor fijnproevers.

#4 Harira

Ook dit gerecht heb je wellicht een keer geprobeerd in Nederland. Harira is een traditionele Marokkaanse soep gemaakt met linzen, kikkererwten en tomaten, en wordt vaak geserveerd tijdens de Ramadan. Het is een stevig en voedzaam gerecht dat perfect is voor koeler weer. Een heerlijk vullend Marrokaans soepje, die dus vegetarisch is!

traditionele Marokkaanse gerechten Marokkaanse keuken

#5 B’stilla

In de Marokkaanse keuken wordt er veel gekookt met filodeeg en ook dit Marokkaanse gerecht wat je echt een keer moet proberen is hiermee gemaakt. B’stilla is een hartige taart gemaakt met lagen filodeeg, kip, amandelen en kruiden, bestrooid met poedersuiker en kaneel. Klinkt als een gekke combinatie, maar het smaakt echt heerlijk. Het is een uniek en heerlijk gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid.

#6 Mechoui

Het mooie Marokkaanse gerecht Mechoui is een langzaam geroosterd lamsgerecht dat favoriet is bij veel Marokkanen. Het wordt vaak geserveerd bij bruiloften en speciale evenementen en is een heerlijk en smaakvol gerecht dat perfect is voor vleesliefhebbers.

#7 Zaalouk

Zin in een salade, dan moet je Zaalouk proberen. Dit is een traditionele Marokkaanse salade gemaakt met geroosterde aubergine, tomaten en kruiden. Het is een verfrissend en gezond gerecht dat perfect is voor een lichte lunch of diner en een van onze favoriete Marokkaanse gerechten.

#8 Tanjia

Dit Marokkaanse gerecht moet je ook echt een keer proberen. Tanjia is een langzaam gekookt vleesgerecht dat vaak wordt bereid in een speciale kleipot. Het is een traditioneel gerecht uit Marrakech en een must-try voor iedereen die de stad bezoekt.

traditionele Marokkaanse gerechten Marokkaanse keuken

#9 Sfenj

Als je van donuts houdt, moet je dit Marokkaanse gerecht proberen. Sfenj is een traditionele Marokkaanse donut gemaakt van gist, bloem en suiker. Het wordt vaak geserveerd met thee of koffie en is een perfecte snack of ontbijt. Bij veel Marrokkaanse bakkers kun je dit bestelen!

#10 Muntthee

Geen Marokkaanse culinaire ervaring is compleet zonder de traditionele muntthee te proeven. Lokaal bekend als “atai”. De Marokkaanse muntthee is een zoete en verfrissende drank die perfect is om te drinken op een warme dag.

Welke traditionele Marokkaanse gerechten heb jij al een keer geprobeerd of moeten wij toevoegen aan dit lijstje met Marokkaanse gerechten die je moet proberen?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookPinterest en Instagram!

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.