Deze spelletjes zijn ook leuk met zijn tweeën

Heel Holland bakt en heel Holland is weer spelletjes aan het spelen. Een positieve bijeenkomst als je het ons vraagt, want elke dag voor de tv hangen gaat ook echt vervelen en spelletjes spelen zijn ook nog eens goed voor je brein en humeur! Tenzij je niet tegen je verlies kunt uiteraard… Het liefst pakken we uit met een spelletjesmiddag met vrienden en familie, maar mocht je slechts met zijn tweeën zijn? Dan raden wij je deze leuke spelletjes aan!  

spelletjes voor twee

#1 Regenwormen

Dit spel is vrij simpel en snel te spelen! Een dobbelspel, waar je een beetje geluk moet hebben, maar waar je elkaar ook een beetje kunt pesten en er ook zeker tactiek en strategie komt kijken. Het doel? Zo veel mogelijk regenwormen verzamelen en daarmee de meeste punten! Je kunt Regenwormen leuk met zijn tweeën spelen, maar ook met meer gezelschap! Ook leuk als vakantiespel om mee te nemen in je koffer.

regenwormen
Shop hier Regenwormen €13,99

#2 Shit happens (18+)

Leuk om nu te spelen, want na het spelen van Shit Happens vind jij jouw leven wel meevallen! Je komt allerlei ongewenste situaties tegen die je moet rangschikken op je ‘lane of pain’ die loopt van 1 tot 100. Wat is erger? “Je vader in z’n nakie zien” of “elke nacht in bed plassen”? Je wint op het moment dat je 10 kaarten hebt verzameld en deze in de juiste volgorden hebt neergelegd. Shit Happens is leuk om met zijn tweeën te spelen, maar dit kan ook met meer mensen.

shit happens
Koop hier Shit Happens €19,95

#3 Cambio (Kaartspel)

Het leukste vakantiespel als je het ons vraagt en leuk om bijvoorbeeld met mensen te spelen, die je nog niet kent. Cambio speel je met een pakje kaarten en kun je ook met meer spelers spelen, maar met zijn tweeën ook erg leuk! Het doel is eindigen met 5 of minder punten en je tegenstander verslaan. Voor een volledige uitleg kun je hier terecht!

cambio kaarten spelletjes

#4 Dobble

Ben je fanatiek? Dan is dit Dobble echt iets voor jou? In een set van ronde kaarten met symbolen moet je zo snel mogelijk een match vinden tussen deze symbolen. Het gaat dus ook zeker om de snelste reactie. Heb je het goed dan ga je zo snel mogelijk door. De persoon met de meeste kaartjes wint Dobble! Ook dit spel is leuk om met zijn tweeën te spelen, maar het kan ook met meer. Niet het beste drankspel als je het ons vraagt… Concentratie is the key!

dobble spelletjes voor twee

Koop Dobble hier €14,35

#5 Exploding Kittens

Exploding Kittens is een fantastisch kaartspel voor mensen die van katten, explosies, laserstralen en soms ook van geiten houden. Dit tactische spel is een variant van Russisch roulette, maar dan met exploderende kittens. Je neemt kaarten van de stapel totdat je één van de gevreesde exploderende kittens trekt. Dan heb je meteen verloren. Met alle andere kaarten kun je jezelf verdedigen, aanvallen, een beurt overslaan of de katten afleiden! Ook leuk als drankspel…

exploding kittensKoop hier Exploding Kittens €16,99

#6 Jenga

Dit spel heeft denk ik niet heel veel uitleg nodig. Bouw Jenga op en trek één voor één een steentje uit de toren en leg hem weer bovenop. Valt de toren om? Dan heb je verloren. Een extra leuk spelelement: schrijf op een aantal stenen een leuke opdracht, trek je een steen met een opdracht dan moet je die uitvoeren. Denk aan: je mag alleen met je “verkeerde hand” spelen. Ook kun je dit spel als drankspel spelen, door bijvoorbeeld te shotten, wanneer de toren omvalt of als opdracht op een steen te schrijven, dat iemand moet drinken.

jengaKoop hier Jenga €29,95

#7 Scrabble

Nog een klassieker, maar zeker niet minder leuk en goed voor je brein en vocabulaire! Woorden leggen, zo veel mogelijk punten scoren en je tegenstander verslaan. Een competitief spel, waar je woordenschat op de proef wordt gesteld.

scrabbleKoop hier Scrabble €29.95

Welk spel speel jij graag met zijn tweeën?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved