Dag kater… Dit moet je doen voordat je gaat drinken!

Wij van The Daily Dutchy houden wel van een lekker biertje, een glaasje wijn of een cocktail op zijn tijd. Op Instagram worden we dan ook vaak genoeg “The Daily Drinker” genoemd. Sommige zweren bij een glas cola voor het slapen gaan en een pijnstiller, maar toegegeven; een echte hangover, inclusief kater, voorkom je vrijwel nooit als je te veel gezopen hebt. Toch willen de volgende tips wel helpen voor en tijdens het drinken! 

#1 Geen liquid dinner

Voordat de borrel begint  en de glazen klinken is het gewoon slim om een goede bodem te leggen en je maag gevuld te hebben met eten. Ik (Vivian) spreek namelijk uit ervaring dat het nooit slim is om op een lege maag te drinken. Ook wel het fenomeen: Liquid dinner.  Het kan wel degelijk de kater verminderen als je voldoende gegeten hebt en het dus even duurt voordat de alcohol naar je kop stijgt.

#2 Let op met wat je drinkt

Heerlijk natuurlijk om de hele cocktailkaart uit te proberen, maar evenals uit ervaring is dit geen goed idee voor je bonkende kop de volgende dag. Houd je aandacht bij een lekker wijntje of “clear liquar” als; vodka, jenever, gin of tequila. Uiteraard niet in shots!

#3 Blijf gehydrateerd

Het is belangrijk dat je goed gehydrateerd blijft en bent. Genoeg water dus voor de kater. Haha, dat rijmt. Voordat je aan de zuip gaat dus voldoende water drinken, maar ook terwijl je gezellig drankjes doet. Te weinig vocht in je lijf zorgt namelijk wel degelijk voor een kater.

#4 Eet nog wat voor het slapen gaan

Wij worden natuurlijk heel blij van eten, maar je hongerige kater ook. Vaak verbrand je op zo’n avondje stappen toch meer calorieën dan verwacht. Zeker als je aan het dansen en sjansen bent. Eet dus nog even iets voor het slapen gaan!

#5 Naast je bed

Je herkent het vast wel, dat je midden in de nacht wakker wordt met een droge strot waar je u tegen zegt. Zet dus altijd een groot glas water naast je bed. Uit je bed komen is namelijk op dit moment ellendig genoeg en zo ben je goed voorbereid op de koppijn.

Wat zijn jouw anti-kater tips?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.