Festival bingo: deze festival types zie je gegarandeerd

Op elk festival heb je de nodige figuren rondlopen die niet te missen zijn. Van de Coachelle-types met alle attributen voor de perfecte Instagram-foto tot de types die er op dag één al uitzien alsof ze een maand niet gedoucht hebben. Om jouw festival een stuk leuker te maken, heeft The Daily Dutchy de meest voorkomende festival types op een rijtje gezet die je kunt afstrepen op je bingo-kaart. Wie heeft er als eerste bingo?

Festival types The Daily Dutchy

1. Hallo, Coachella is calling!

Je weet precies welke festival types ik hiermee bedoel. De personen die eruitzien alsof ze rechtstreeks van Coachella komen met glitters op het gezicht en idem hoofdtooi. Ook te herkennen aan het overdreven poseren en de ietwat verhullende kleding. Uiteraard hebben ze de nodige zonnebrillen en attributen mee om de ‘perfecte’ festival-foto te maken.

2. De diva

Waar wij onze festival outfit afmaken met comfortabel schoeisel, zijn er altijd een paar mensen die denken dat hoge hakken perfect zijn voor naar een festival. Je ziet ze vaak al wiebelend over het veld paraderen, vaak in combinatie met een grote zonnebril en een ander persoon die haar het veld over helpt. Meid, trek die schoenen uit!

3. Veel te warm aangekleed

In Nederland is een zonnetje niet iets waar je op kunt vertrouwen. Maar in de schaarse gevallen dat we mooi weer hebben tijdens een festival, accepteren we dit ook met open armen. Toch lopen er altijd figuren rond die óf niet naar het weer hebben gekeken óf het altijd koud hebben. Met een dikke jas aan, lange broek en zelfs een trui met lange mouwen lijken ze nergens last van te hebben. Hoe dan?

4. De social media junk

Telefoon in de hand? Meer oog voor het telefoonscherm dan de omgeving? De kans is groot dat de social media junk niets van het festival meekrijgt en zijn trouwe social media volgers een heel ander idee geven. Vaak herken je deze festival types ook aan het overdreven poseren op elke Instagram-waardige plek en de filmpjes waarbij hij/zij ongemakkelijk meezingt/meedanst op de muziek. Pijnlijk!

5. De hippies van het festival

Elk festival heeft ze: een groep ‘’hippies’’ die één met de natuur zijn en samen op de grond zitten in een kring. Ze zien eruit alsof ze een week niet hebben gedoucht en dragen op het hoofd de welbekende zelfgemaakte bloemenkrans. Ze verkennen het festivalterrein op blote voeten en knuffelen iedereen die ze tegenkomen. Peace!

Festival types The Daily Dutchy

6. Freek Vonk op avontuur

Ze lopen vaak voor de groep uit (of zijn alleen op pad) en zijn te herkennen aan de plattegrond die ze voor hun neus houden. Het doel van deze festival Freek Vonk is om zoveel mogelijk artiesten te zien op het festival en de beste plek te bemachtigen.

Bonuspunten

Ben jij niet de enige met bingo? Tel dan de fanny packs die er op het festival te vinden zijn! Deze trend is niet meer weg te denken en lijkt het wel alsof iedereen (inclusief ondergetekende) beschikt over een handig toeristen-tasje. Wie als eerste 50 fanny packs heeft geteld, wint!

Welk type zie jij het meest op een festival? 

Bron beeld: Unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!