Handig! Zo plan jij de perfecte citytrip

Een citytrip is altijd een goed idee. Voor een paar dagen stap jij uit je drukke bubbel en kom je in een nieuwe, onbekende stad terecht. Je leert alles over de cultuur, je wordt geprikkeld door de omgeving en – als je geluk hebt – kun je zelfs nog van een zonnetje genieten. Een citytrip klinkt als iets fijns, maar is het niet meteen rozengeur en maneschijn. Het vergt namelijk wel de nodige voorbereidingen om zoveel mogelijk uit je reis te halen. Voor iedereen die de rush en avontuurlijkheid van een citytrip wil meemaken, geeft The Daily Dutchy handige tips & tricks voor het plannen van de perfecte stedentrip. You’re welcome! 

Citytrip The Daily Dutchy Madrid

1. Waar ga je heen?

Met genoeg bestemmingen in de buurt is het kiezen van een locatie ook niet het moeilijkst. Binnen een paar uur zitten we namelijk in Londen, Parijs en zelfs Lissabon. De vraag is dus wat voor stedentrip je wil? Zo zijn er steden waar je veel moet lopen om veel te zien, steden waar je met het openbaar vervoer al een heel eind komt en steden die je het beste kunt bezoeken met een gids. Probeer hier dus goed over na te denken!

2. Het vinden van een goede deal

Na het kiezen van een goede stad heb je natuurlijk ook onderdak en een vlucht nodig. Het internet is ook hier onze beste vriend en kun je al snel goedkopere alternatieven vinden voor dure steden. Steden als Londen of Parijs kunnen namelijk ook met een bus bezocht worden. Ook vind je vaak deals waar een hotel of hostel bij inbegrepen zit. Uiteraard begrijpen wij ook dat een eigen plek veel fijner is, en biedt sites als Airbnb genoeg plekken aan waar je zelfstandig zit. Houd er wel rekening mee dat deze wel de nodige kosten vragen!

En wil je helemaal een snelle reis? Stedentrips van 24 uur zijn helemaal hot op het moment! Je ziet namelijk super veel op zo’n intensieve dag en bent voor een paar uur helemaal onder de pannen.

https://thedailydutchy.com/2019/01/28/citytrip-engeland-een-dag-in-londen/

3. Doe inspiratie op

Yes! Jullie hebben een plek gevonden en geboekt. Voor wanneer de citytrip nog een tijdje gaat duren, kun jij je tijd het beste spenderen door zoveel mogelijk inspiratie op te doen. Het internet staat vol met hotspots, restaurants, bezienswaardigheden en toffe dingen om te doen tijdens jouw trip. Sites als Pinterest en zelfs Instagram staan er vol mee, dus pin er lekker op los!

En wist je dat we bij The Daily Dutchy ook een groot fan zijn van citytrippin‘? Je leest hier de artikelen terug en misschien vind je de nodige inspiratie voor de perfecte citytrip!

4. Doe en denk als een local

De kunst om tijdens je citytrip zoveel mogelijk te zien, is om niet het gros van de mensen te volgen. De gemiddelde toerist zal alle trekpleisters afgaan en aan het einde van de trip tevreden zijn met zijn ‘cultuurontdekkingen’, maar zo zie je eigenlijk heel weinig van de stad. Ga er dus op uit en leef als een local!

Het gebruik van openbaar vervoer helpt hierbij enorm. Een metrokaart kost vaak helemaal niet zoveel en is het zelfs mogelijk om er eentje te kopen voor een paar dagen. Ga op ontdekkingstocht en leer de ondergrondse wereld kennen! Wedden dat jij op plekken komt waarvan je het bestaan geen eens wist? Zo ben ik eens uitgekomen op een kermis midden in Parijs!

5. Download de juiste apps

Zonder onze telefoon zijn we tegenwoordig nergens. En dankzij de handige apps in de App store kom je tijdens je stedentrip een heel eind. Zo bestaan er genoeg apps waarbij je even snel kunt spieken wat het Spaanse woord voor ‘doorgebakken’ is of hoe je het beste de weg kunt vragen aan een Fransman die geen Engels spreekt.

Handige apps om te downloaden zijn Google Translate (onze beste vriend!),  Trainline (voor actuele tijden van openbaar vervoer), Valuta+ (voor het omrekenen van geld), Local Eats (voor plekken waar de locals van de stad ook komen) en voor diegene met een kleine blaas: Fluss. Met deze app zie je precies waar jij in de buurt moet blijven om binnen loopafstand naar de wc te kunnen.

6. De juiste bagage

Hoelang je gaat en wat voor temperaturen je straks tegemoet komen, bepalen wat voor bagage je mee moet nemen. Denk daarbij aan dat je tot jullie slaapplek met de bagage moeten lopen en de trappen in Rome of de bruggen in Venetië niet geschikt zijn om een zware koffer te tillen. En dan hebben we het nog geen eens gehad over de stijle paden in Lissabon!

Een rugzak of kleine koffer is dan ook altijd een must om mee te nemen op reis. Liever je kostbare spullen bij de hand? De fanny pack a.k.a. toeristentasje doet hier prima dienst!

7. Handige spullen om mee te nemen

We hebben allemaal wel eens in een stad gelopen met een lege batterij of gigantische blaren op de voeten. Of dat de pinautomaat je pinpas niet pakt. Het zijn niet de dingen die je reis leuker maken, dus kun je beter voorbereid zijn!

Zorg er dus voor dat je een opgeladen powerbank mee hebt en eventueel het snoer waaraan je het kunt opladen. Wanneer je even neerploft voor een kopje koffie, kun je hem namelijk altijd in het stopcontact steken. Ook zijn nodige EHBO-spullen verstandig om mee te nemen zoals (blaren)pleisters, uiteraard zonnebrand en wellicht een pet voor bij regen en felle zon.

Alleen nog wat losgeld in je portemonnee voor de pinautomaat problemen heeft en je hebt helemaal klaar om te gaan. Bon Voyage!

Waar gaat jouw volgende citytrip heen? 

Bron beeld: Unsplash
Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved


Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!