Hotspot | Amsterdam verwelkomt restaurant NENI

Of wij als een van de eerste wilde komen proeven bij het Oost-Mediterrane restaurant NENI? Maar natuurlijk! Of wij daar heel blij van werden? Zeker weten! Of jij hier ook moet eten? Het antwoord op je vraag is: JA! Waarom en wat je kunt verwachten? Lees dan snel verder, want wij leggen je het even haarfijn uit…

Onze eerste indruk van NENI Amsterdam. Wow wat is het groot en wat zijn er veel zitplekken! Het interieur smaakt overigens meten naar meer. De mooie bomen door het restaurant zetten meteen de sfeer en de open keuken in het midden van het restaurant is een feestje om naar te kijken.

“NENI – Eten is geen kunst, het is een passie”

Aldus Haya Molcho. De eigenaresse en tevens kokkin en culinaire schrijfster, doet niets liever dan haar passie voor de Easter Mediterranean keuken delen met een lange tafel vol met vrienden en familie – Dit allemaal in ‘Balagan‘ stijl, oftewel vertaald als; sympathieke chaos. En laat The Daily Dutchy’s Vivian zichzelf nu ook vaak zo noemen :-). Uit deze mooie passie en gedachten is NENI ontstaan. Waar warmte, familie en het delen van liefde voor eten voorop staan. Beter dan het kerstgevoel als je het ons vraagt.

De menu’s van het restaurant en de deli combineren de culinaire visie van Haya en de interpretatie van NENI Amsterdam’s chef Boaz Peled. Beide zijn ervan overtuigd dat koken en het delen van eten mensen verbindt en betekenis toevoegt. Aan de voorzijde van NENI worden gasten verwelkomd door general manager Robin Smedicus en zijn team.

De keuken en gerechten

De chefs bereiden een rijke variatie aan smaakvolle mezze, frisse aangemaakte groentes, specialiteiten van de houtskoolgrill en culinaire vis- en vleesgerechten uit de steenoven. Het menu wordt family-style geserveerd en nodigt uit om alle gerechten te delen. Wij hebben ongeveer de hele kaart geproefd en my oh my wat is alles lekker. Onze favorieten? De falafel van mais en de hummus die in overvloed op de kaart te bestellen is!

NENI Deli

De NENI Deli stilt gedurende de hele dag de trek als all-day food destination, met gerechten bereid met dezelfde filosofie en passie als in het restaurant. To stay or to go. Overdag serveert de Deli focaccia’s, zuurdesembroden en zoetigheden uit eigen bakkerij. Maar ook shakshuka’s, salades, versgeperste sappen en warme dranken. In de avond serveert de Deli Oost-Mediterrane mezze en pizze. Een prima plek dus voor een gezellige brunch, lunch of voor een late night snack in hoge sferen!

Plof neer aan de bar ‘The Lemonman’

De naam van de bar is een eerbetoon aan Citroën, vernoemd naar de overgrootvader van de oprichter. De geboren en getogen Amsterdammer, die fruithandelaar van beroep was, kreeg in de Amsterdamse volksmond de naam “de Limoenman” welke later werd aangenomen als familienaam. De bar biedt vanaf midden februari een breed scala aan citrus en citroencocktails en -dranken. Tevens kunnen wij je echt aanraden een shot van de huisgemaakte citroenjenever te bestellen bij de koffie. Mega lekker! Het deed ons een beetje denken aan de bekende Italiaanse limoncello, maar dan minder zoet.

Nice to know

Ook de wijnen bij NENI zijn een echte aanrader. Laat je informeren over de wijnen uit eigen streek en vind een passende wijn  bij jouw gerechten. Het personeel is erg goed ingewerkt en weet je precies alles te vertellen!

Good to know

Het Molcho familiemotto. Life is beautiful. Be part of it! NENI Amsterdam vind je aan het bekende Stadionplein te Amsterdam. Dagelijks ben je hier welkom! Reserveren raden wij altijd aan om teleurstellingen te voorkomen.

Wanneer ga jij dineren bij NENI Amsterdam?

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved