Hotspot | Impero Romano Amsterdam

Al veertien jaar is het Italiaanse restaurant Impero Romano gevestigd in Den Haag, maar ook nu mag Amsterdam genieten van deze authentieke Italiaanse keuken. Het restaurant is voorzien van een prachtig interieur, ontworpen door designbureau Nicemakers en dit is letterlijk in elke hoek van het restaurant te zien. Geniet van het overheerlijke eten en ontspan je gedurende het aperitivo moment. Restaurant Impero Romano verwend weet hoe ze haar gasten moet verwennen. Wij proefde de sfeer alvast voor en kunnen zeggen dat Restaurant Impero Romano Amsterdam een absolute aanrader is. Benieuwd naar alle ins & outs? Lees dan snel verder!

1

Waar voorheen bar-restaurant Americano was, is nu het Restaurant Impero Romano gevestigd. Voor de mensen die zelf Italian roots hebben is dit het stukje hemel op aarde in Amsterdam. Niet alleen kun je genieten van diverse Italiaanse gerechten en verfrissende dranken, je kunt ook een ware aperitivo moment beleven. Ga volledig op in het sfeervolle interieur en geniet.

Echt Italiaans genieten

Echt Italiaans genieten doe je bij deze hotspot. Eenmaal binnen oogt het sfeervol en heeft het iets weg van een internationale hotellobby met allure en sexappeal. En dit allemaal te danken aan designbureau Nicemakers. Impero Romano is slechts de tweede vestiging binnen Nederland en daarom behoort het tot een van de pareltjes van Amsterdam. Chef Vinenzo Sigillo, afkomstig uit het adembenemende Napoli voorziet zijn gasten van Italiaanse gerechten waarvan je alleen maar kunt dromen. Pasha Foroutan heeft eerder zijn strepen verdient bij het welbekende 5&33 in Amsterdam en draagt zijn talent nu over aan Impero Romano. Gasten worden voorzien van smakelijke cocktails en verfrissende Italiaanse bieren en wijnen waardoor je geheid nog even wilt blijven zitten aan de bar.

Een menu om van te watertanden
Het zeer uitgebreide menu van Impero Romano kan niets anders dan jou verblijden, dat is een ding dat zeker is. Er is keuze uit diverse specialiteiten voor een schappelijke prijs. De favoriet van het restaurant zelf is de welbekende tagliolini pasta met boter, salie en verse truffel geserveerd met Parmezaanse kaas. Voor de vleesliefhebbers kun je jezelf verwennen met een overheerlijke gebakken kalfsoester met parmaham en salie. Ook voor de echte visliefhebber is er keuze genoeg. Denk bijvoorbeeld aan een Toscaanse vissoep of de zeebaars in een korst van zeezout.

3

Nice to know
Impero Romano biedt een zogeheten Aperitivo moment aan. Aperitivo is Italiaans voor ‘aperitief’ en het betreft een drankje voor het eten. De gedachte hierachter is dat de maag als het ware wordt voorbereid op de komende maaltijd. Impero Romano kon zich helemaal vinden in deze gedachtegang en besloot daarom om elke vrijdagavond van 17.30 uur tot 19.30 uur haar gasten het aperitivo moment beleven met hapjes van het huis. Gedurende de desbetreffende openingstijden is de cocktailbar toegankelijk voor een borrel of een drankje voor na het diner.

Good to know
Restaurant Impero Romano is gevestigd aan de Amsteldijk in het prachtige Amsterdam. Behalve op maandag, is het restaurant dagelijks geopend en ben je welkom vanaf 12.00 uur en kun je volop genieten van authentieke Italiaanse gerechten, verfrissende cocktails, bieren en wijnen tot 24.00 uur. Restaurant Impero Romano bevindt zich aan Amsteldijk 25, 1074 HA te Amsterdam.

Wanneer ga jij genieten van jou aperitivo moment bij Impero Romano?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2017 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved