Hotspot: Just Meet

Please Add Photos
to your Gallery

Leiden is favoriet bij The Daily Dutchy. Eerder gingen wij al langs bij Lot & de Walvis, The Meatcave en ROOS, nu nemen we een kijkje bij Just Meet. Een fijne spot, gevestigd in een prachtig monumentaal pand op de Breestraat. De naam Just Meet verwijst speels naar het heerlijke vlees wat ze serveren, en het ontmoeten onder het genot van dat vlees en een goed glas wijn. Steaks & Wine. Daar was je al om, toch? Lees toch nog even verder. Er is namelijk more to tell over deze hotspot.

Justmeet11

Wanneer we Just Meet binnenlopen worden we ontvangen door het vriendelijke personeel. Ze nemen onze jassen aan. Wij kijken rond. We zien een prachtige hal, ’het mooiste trappenhuis van Leiden’, zo wordt ons verteld. It sure is. Vanuit deze hal verkrijg je toegang tot twee ruimtes, de bar, waar je terecht kunt voor een wijn of gin tonic, en het restaurant. We gaan het restaurant binnen en krijgen een fijne plek toegewezen aan het raam.

Op de menukaart zien we verschillende steaks staan. Een bavette, sukade en rib-eye bijvoorbeeld. Deze stukken vlees onderscheiden zich doordat ze ieder van een verschillend deel van de rund komen. Wat bijzonder is bij Just Meet, is dat deze stukken vlees ook ‘uit de rijpkast’ te bestellen zijn. Voor we kunnen vragen wat dit precies inhoudt, wordt dit ons al uitvoerig toegelicht. In Nederland eten we ons rundvlees namelijk vaak te vers. Voor een echte smaakbeleving moet vlees enkele weken rijpen, net zoals dit vroeger gebruikelijk was. Bij Just Meet doen ze dit door het vlees in een speciale rijpkast te leggen. Deze is ook te zien in het restaurant. Het vlees rijpt hierin drie tot vier weken, wat resulteert in een smaakvoller en malser stuk vlees. We zijn zeer benieuwd en besluiten dit te proberen. We worden niet teleurgesteld. Het vlees is heerlijk mals! En, de jus die erbij geserveerd wordt is ook erg lekker. Een aanrader dus!

Het personeel bij Just Meet heeft ontzettend veel kennis van de kaart, zo valt ons op. Stel dus gerust je vragen over het vlees en rijpingsproces, wanneer je er een kijkje neemt. Ook staan ze klaar je te helpen bij de wijnkeuze. Vraag welke wijn het beste past bij de steak die je besteld. Een goede wijn draagt immers bij aan de smaakbeleving! Niet alleen voor de vleesliefhebbers is er overigens keuze. Je besteld bij Just Meet ook vis, en er is een vega keuze. Oh, en had ik al vertelt dat er een uitgebreide Gin-kaart is?

Nice to know
Over die gin. Elke maand is er op zondagmiddag Jazz & Gin bij Just Meet. Van half 4 tot 6 geniet je van heerlijke jazz muziek, je bestelt je favoriete Gin en eet een bite. Een fijne afsluiter van je weekend! Weten wanneer het volgende event is? Houd de Facebook in de gaten!

Good to know
Just Meet is zes dagen per week geopend, vanaf 13:00 tot 22:30. Ook voor lunch kun je bij Just Meet terecht. Op maandag is het restaurant gesloten. Just Meet vierde begin april hun 1jarig bestaan, maar is nog steeds elke dag druk bezocht. Vergeet dus niet even te reserveren van tevoren!

Wanneer ga jij langs bij Just Meet?

Dit artikel is geschreven door Fleur Griffioen. 

Bron: Just Meet
Bron beeld: The Daily Dutchy – Fleur Griffioen

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2015 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved