Hotspot | ROOS TASTE & SMILE Leiden

Wij zijn inmiddels ook fan van het mooie en gezellige Leiden! De stad der Hollandse graven. Na Lot & De Walvis ontdekt te hebben, smaakte het namelijk al snel naar meer… Het heeft dan ook niet lang geduurd voordat we Leiden weer onveilig maakten en neerstreken bij ROOS. Een klein gezellig lunchtentje aan de Botermarkt, midden in het centrum van Leiden. Lees snel verder en ontdek deze fijne hotspot! roos

Als je Roos binnenstapt valt meteen de industriële brick wall op. We hadden geluk, want we konden meteen plaats nemen aan een tafeltje voor twee. Dat is écht geluk hebben, want bij Roos zit het eigenlijk altijd vol en moet je soms even wat geduld hebben voordat je kunt aanschuiven. Een gewilde hotspot voor de Leidenaren zullen we maar zeggen!

We zaten aan een klein tafeltje met achter ons het ieniemienie keukentje waarin een aantal heren keihard in de weer waren met alle bestellingen. De kaart staat vol met gezonde keuzes (we like), met hier en daar een uitschieter naar iets wat vooral gewoon héél erg lekker is, witte chocolade frambozen cheesecake bijvoorbeeld… The Daily Dutchy’s Lisa’s lievelings is de speltboterham met dungesneden biefstuk, rucola en truffelmayo! Maar volgensthe boyfriend is de Gerookte Kipclub ook zeker een aanrader.

Klein, knus en gezellig

Nog even terug naar het interieur. Roos is klein, knus en gezellig. De vensterbank is voor een groot gedeelte omgetoverd tot een bank met daarbij verschillende tafeltjes. Ook vallen ons de mooie industriële stoeltjes, de vele mooie lampen en de grote bar achterin de zaak op. Aan de grote bar worden alle warme dranken bereid, de sapjes ingeschonken en kun je meekijken hoe alles vers bereid wordt!

Bij Roos kun je de hele dag terecht voor een lekker ontbijtje of uitgebreide lunch. Twee keer in de week is er de markt voor de deur, waar alle verse ingrediënten ingeslagen worden. En alles wat niet op de markt verkrijgbaar is? Dat bereiden ze gewoon helemaal zelf! Met een beetje geluk is Roos (de eigenaresse) zelf aan het werk, maar het mag gezegd worden: het andere personeel is ook super leuk!

Laatste aanrader voor bij mooi weer: duik het terras op! Heerlijk in het zonnetje op de gracht genieten…

roos

Good to know

Roos is de ideale plek voor een lekkere kop koffie met een huisgemaakt stuk taart of een uitgebreide lunch, maar wij kunnen jullie ook zeker de high tea aanraden! Bij Roos kun je geen reservering maken, maar er wordt wel altijd gezorgd dat je snel aan tafel kunt. Daarbij is Roos van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 18.00 uur, zaterdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Wanneer ga jij langs bij Roos?

Dit artikel is geschreven door Lisa Lubbers 

Bron: Roosleiden
Bron beeld: The Daily Dutchy – Lisa Lubbers

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2015 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved