Hotspot | Le Pain Quotidien

De naam zegt het al: bij ‘Le Pain Quotidien’ (betekenis: dagelijks brood) kun je terecht voor heerlijke ontbijtjes en lunches. Vers gebakken broden worden gecombineerd met seizoensgebonden ingrediënten. Het brood wordt dagelijks vers en biologisch gemaakt. The Daily Dutchy ging langs om te genieten van dit verse brood. Benieuwd naar Le Pain Quotidien? Lees dan snel verder.

Le Pain Quotidien - by The Daily Dutchy
Le Pain Quotidien – by The Daily Dutchy

Le Pain Quotidien heeft vestigingen in 18 verschillende landen ter wereld. Van België tot India. Alleen al in Amsterdam zijn er 5 vestigingen van LPQ. Ondanks dat het een grote keten is, steken ze tijd en liefde in het bereiden van je eten.

The Daily Dutchy ging lang bij Le Pain Quotidien aan de Van Leijenberghlaan bij het Gelderlandplein. Nadat je gewinkeld hebt bij het vernieuwde luxe winkelcentrum kun je uitrusten en wat lekkers eten hier. Wij kwamen langs voor een lekkere lunch en koffie.

We bestelden allebei een tartine, dat is een boterham gemaakt van bio zuurdesem tarwebrood. Een tartine was belegd met moederkip en avocado en de ander met duurzame tonijnsalade. Hierbij namen we een koffie en een cappuccino. Zowel de tartines en de koffie waren heerlijk.

Op de kaart stonden ook andere dingen die we graag een keer willen uitproberen. Goedgevulde salades, maar ook Belgische wafels en biologische granola parfait. Genoeg redenen om nog een keer terug te komen.

Good to know
Le Pain Quotidien is te vinden aan de Van Leijenberghlaan 130 te Amsterdam. Het is dagelijks geopend vanaf 08:00 en sluit weer om 19:00. Op zaterdag en zondag sluiten ze een uurtje eerder. Voor de andere 4 locaties en openingstijden in Amsterdam kun je op de website kijken.

Wanneer ga jij het verse brood van LPQ proeven?

Dit artikel is geschreven door Iris Trommelen.

Bron beeld: The Daily Dutchy – Iris Trommelen 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved