Hotspot | Op de proef bij ’t Arsenaal in Deventer

In de eeuwenoude Hanzestad Deventer besloten wij onze culinaire smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen en ons in de watten te leggen bij restaurant ‘t Arsenaal. Hier kun je genieten van gastvrijheid en heerlijke pure gerechten. Dit in de oude en authentieke binnenstad. Benieuwd? Lees dan snel verder! 

Het was even zoeken als je geen bekende bent in Deventer, maar eenmaal aangekomen bij restaurant ‘t Arsenaal worden wij warm verwelkomd door gastheer en gastvrouw Rob & Yolande. De sfeer in het restaurant is eigenlijk hoe je een restaurant zou beschrijven of tekenen. Denk aan klassiek gedekte tafels, kaarsjes, niet te veel poespas. 

Zo vind je in de keuken een team van twee personen, die met liefde en passie de gerechten bereiden. Wij kiezen er voor om ons te laten verrassen met verschillende gerechtjes uit de zee. Oftewel even een avondje geen vlees, maar vis en schelpdieren. 

“Laat je in de watten leggen bij restaurant t’ Arsenaal”

Na de amuse genieten wij dan ook van een prachtig opgemaakt bordje met tonijn gerold in sesam met zoetzure groenten, crème van avocado, kerriemayonaise en gember-mosterd. Een bijzondere combinatie, maar zeer smakelijk. De gastheer serveert hier een bijpassende Verdejo wijn bij. Als verrassing krijgen wij ook nog een tussengerecht met gamba en shiitake. 

Als hoofdgerecht proeven wij de op de huid gebakken kabeljauw met parelcouscous, aspergetoppen, geserveerd met een saus van kreeft, garnalen en kappertjes. Hier wordt een Chardonnay bij ingeschonken. 

Het dessert besluiten wij te delen. We starten met verschillende soorten kaas van regionale Nederlandse kaasboeren met een bijpassende rode Franse dessertwijn. Tot slot delen wij Gemarineerde aardbeien met mousse van witte chocolade en limoen, konfijt van aardbeien, krokant van korstdeeg en kaneel. Een heerlijke avond en zeer ontspannen. 

Nice to know

Een Menuprijs van 3-gangen kost € 37,50 per persoon en een Menuprijs met  4-gangen kost € 47,50 per persoon. Mocht het weer het toelaten, kun je tevens op het mooie terras plaatsnemen. 

Good to know

Restaurant ‘t Arsenaal vind je aan de Nieuwe Markt 33-34 te Deventer. Voor het Diner ben je welkom: dinsdag t/m zondag vanaf 17:30 uur. Maandag zijn ze gesloten. Om teleurstellingen te voorkomen raden wij je altijd aan te reserveren. 

Ben jij bekend in Deventer? 

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved