Hotspot | Wijntjes drinken bij Shiraz Wijnbar

View Gallery
6 Photos
Hotspot | Wijntjes drinken bij Shiraz Wijnbar
SHIRAZ close-up wijnkast

Hotspot | Wijntjes drinken bij Shiraz Wijnbar
SHIRAZ Hoge tafel voor bij de bar

Hotspot | Wijntjes drinken bij Shiraz Wijnbar
SHIRAZ Lounge zitje close-up

Hotspot | Wijntjes drinken bij Shiraz Wijnbar
SHIRAZ Lounge zitjes

Hotspot | Wijntjes drinken bij Shiraz Wijnbar
SHIRAZ symbolen met flessen en glazen

Hotspot | Wijntjes drinken bij Shiraz Wijnbar
SHIRAZ Vanuit de winkel naar de bar

Shiraz is een droom die werkelijkheid is geworden voor menig wijnliefhebber. Niet alleen is het een wijnbar in – jawel! – hartje Amsterdam, maar het is een wijnbar met aangrenzende wijnboutique. Je bent dus niet genoodzaakt om je wijn te nuttigen aan de bar, maar je kunt jouw favoriete wijn uitkiezen en meenemen voor thuis op de bank! Sta jij ook te popelen om deze nieuwe hotspot te bezoeken? Lees dan gauw verder!       

De naam Shiraz doet je nieuwsgierigheid al opwekken, maar als wij jullie verklappen dat Shiraz maar liefst 140(!) verschillende wijnsoorten heeft, wil je gewoon zo snel mogelijk naar deze te gekke hotspot om het met eigen ogen te zien. En alsof dat al niet genoeg is kun je met een gerust hart jouw favoriete wijn aanschaffen bij de bijbehorende wijnboutique, SHIRAZ Boutique des Vins, om thuis te nuttigen samen met je vriendinnen!

Prikkel je smaakpapillen

Naast de ‘normale’ wijnen die Shiraz te bieden heeft, biedt Shiraz ook wijnen uit elk deel van de wereld. Ben jij nou een echte wijnliefhebber en vind je het lastig om een keuze te maken uit de diverse soorten wijn? Geen probleem! Het team van Shiraz laat haar gasten graag iets verrassends proeven. Laat je door het personeel meenemen in een heuze wine flight en maak kennis met verschillende wijnsoorten van over de hele wereld.

Geen wijn zonder een lekker hapje

Na een paar wijntjes genuttigd te hebben heb je wellicht zin in een lekkere bite voor daarna of misschien wel tijdens je wijntje. Shiraz biedt diverse soorten hapjes die zo zijn samengesteld zodat je ze gemakkelijk kunt delen met je gezelschap. Geen geruzie meer om dat ene laatste lekkere hapje! Je kunt van alles kiezen en van elkaar proeven.

Nice to know

Op de wijnkaart van Shiraz maken ze gebruik van zogeheten smaaksymbolen. In plaats van een omschrijving bij het desbetreffende wijnsoort zie je een smaaksymbool. Gemakkelijk te herkennen voor iedereen en het is bovenal duidelijk. Ook is het mogelijk om een wijnproeverij te laten organiseren voor vrienden of andere gelegenheden.

Good to know

SHIRAZ bevindt zich in hartje Amsterdam aan de Lijnbaansgracht. Van dinsdag t/m zondag kun je vanaf 15.00 uur een overheerlijk wijntje nuttigen of je eigen wijn aanschaffen bij de wijnboutique van SHIRAZ om lekker mee te nemen naar huis. Je vindt Shiraz Wijnbar aan de Lijnsbaansgracht 267, 1017 RL te Amsterdam.

Ga jij als echte wijnliefhebber ook een bezoekje wagen aan Shiraz?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2017 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved 

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.