In de agenda | Amsterdam Pizza Festival

Amsterdam barst van de gezellige, en vooral lekkere, foodfestivals. Maar er is a new kid on the block: het Amsterdam Pizza Festival. Wij ruiken de gesmolten kaas al, voelen de krokante, bruingekleurde korst tussen onze tanden knisperen en dansen in onze gedachten onder een douche van pizza-toppings. Jij ook? Lees dan snel verder!

pizzaaaa

In hartje zomer, op 9 augustus, worden de houtovens opgestookt en zullen er maar liefst 200 (!) soorten pizza te proeven zijn. Twee. Honderd. Van dunne tot dikke, van kleine tot grote en van gezonde tot vette, ongezonde, cheesy pizza’s. En vergeet onze dubbelgeklapte vriend niet: de calzone. Ook vegetariërs en mensen met een glutenallergie kunnen met een gevulde buik het festivalterrein verlaten.

Naast het feit dat er, letterlijk, bergen pizza’s zullen zijn, kun je op het festival ook een goed wijntje, een lekker biertje of een zomerse cocktail halen. Dat alles onder het genot van fijne deuntjes gespeeld door livebands. Wil je liever zelf Mario de Pizzabakker uithangen, dan kun je je uitleven tijdens de pizzaworkshops.

Wij zijn benieuwd naar dit Pizza Festival, want zeg nou zelf: we could eat pizza every week, every day and every hour!

Good to know:
We zullen nog even moeten wachten tot duidelijk wordt wáár in Amsterdam de pizza’s ons om de oren zullen vliegen, maar het is het wachten waard. Toch?

Ik heb zo’n zin in een pizza calzone… Nee, ik hoef geen gewone! Zien we jou bij het Pizza Festival?

Dit artikel is geschreven door Rowan Peperkamp

Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved