In de Agenda | HEMtuin, Nederlands grootste culturele playground

Deze zomer opent HEMtuin, Nederlands grootste culturele playground in de vorm van een terrastival, gelegen op fietsafstand van Amsterdam. Het is een collectief om de culturele- en entertainment industrie tijdens de coronacrisis draaiende te houden. Uiteraard volgens de regels en genoeg ruimte om iedereen weer “ouderwets” te laten genieten deze zomer! 

Wat te doen?

HEMtuin biedt meerdere activiteiten aan om een echte ‘Terrastival experience’ te creëren. Verspreid over het terrein zijn de volgende dingen te beleven. Voor een ieder wat wils!

Binnentuin

In de binnentuin, ook wel de ‘Main Stage’ area, kan men genieten van een dinner show, georganiseerd door Boom Chicago, comedy (vrijdag), Mystic Garden, Be Amazed show (zaterdag) en Wicked Jazz Sounds, live muziek (zondag). In een tijdsbestek van 3 uur wordt er een live-entertainment-viergangenmenu geserveerd, met iedere dag een nieuwe show!

Lichtshow

Dockyard Festival presenteert GRID x Zalansworld; een ‘immersive’ audiovisuele installatie die de bezoeker naar een onontdekt algoritmisch rasterperspectief teleporteert. Deze 20 minuten durende show wordt uitgevoerd in samenwerking met EGBERT & SECRET CINEMA. De installatie is een 360 graden experience van FUNKTION ONE geluid, licht compositie en -intensiteit met technologie verenigd als één.

© TK Photography

Backstage of Linksvoor

Er bevinden zich verschillende terrassen op het terrein, zoals het ‘Backstage’ terras waar bezoekers hun ‘rider’ kunnen bestellen. Of het ‘Linksvoor’ terras waar de harde kern elkaar makkelijk terug kan vinden. Daarnaast zijn er verschillende picknicktafels verdeeld over het terrein waar bezoekers vrij kunnen zitten.

Theater Carrousel

Hier beleeft de bezoeker in carrousel-vorm een viertal theatervoorstellingen in tijdslots van max. 20 minuten per show, waar ieder stuk wordt opgevoerd door verschillende artiesten, bekend van onder andere De Parade en Oerol.

https://thedailydutchy.com/6x-hier-vind-je-single-mannen-in-amsterdam/

Festival Experience Museum

Bezoekers kunnen een ‘trip down memory lane’ maken en het ‘Instagrammable Festival Museum’ bezoeken. Deze interactieve set up geeft bezoekers het gevoel weer even op een feest te zijn en biedt tal van nostalgische momenten om online te delen.

HEMtuin Express

Vanaf Amsterdam CS vertrekt een paar keer per dag de HEMtuin Express; een ruime boot waarbij de anderhalve meter regel nageleefd kan worden. Deze trip duurt ongeveer 30 minuten en wordt aangeboden met een welkomstdrankje op de heenweg en een gezonde waterbar op de terugweg.

Good to know

Vanwege de coronamaatregelen dienen de tickets voor verschillende activiteiten online gekocht te worden en voor ieder onderdeel zijn er verschillende tijdslots te reserveren, te vinden via www.hemtuin.nl. Wanneer er plek is, kunnen er op locatie nog lege spots worden gekocht bij de check-in balie.

OPENINGSTIJDEN | HEMtuin is vanaf 26 juni de hele zomer geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00u tot 23.00u. Het terrastival is open voor alle leeftijden.

Ga jij deze zomer een kijkje nemen bij HEMtuin? 

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved