In de Agenda | International Oyster Day

Liefhebbers van Oesters, zet 5 augustus met hoofdletters in je agenda! Dan is het namelijk International Oyster Day en worden de parels van de zee geëerd. Ook The Daily Dutchy is een grote fan van deze goddelijke zeevruchten, en met een glaasje champagne in de ene handen en de oesters in de andere hand gaan we deze dag ook met open armen tegemoet. Benieuwd waar je moet zijn? Dankzij TheFork hebben we een handig lijstje met restaurants die in de top 10 zitten van de beste Seafood restaurants. En no worries! Je kunt hier ook andere dingen eten dan de glibberende schelpdieren. 

International Oyster Day In de Agenda The Daily Dutchy

1. Fishbar Monk – Amsterdam

Oesterlovers, eat your heart out! Bij ‘Fishbar Monk’ hebben ze een speciale bar met jouw favoriete zeevrucht dieren. Daarnaast wisselt de menukaart elke dag en kun je altijd genieten van verse visgerechten die een smaakexplosie in je mond veroorzaken. Ben je van plan om deze dag met jouw vriendengroep te vieren? Dan kun je bij ‘Fishbar Monk’ chef’s table reserveren waarbij je uitzicht op de keuken hebt. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen, is acht vrienden (of meer) op te trommelen!

2. John Dory – Amsterdam

We found (John) Dory! Bij deze lekkere hotspot kun je in een authentiek pakhuispand verse oesters klappen. Met een unieke kookstijl en een constant wisselende gerechten op de menukaart waarbij je kunt kiezen uit verschillende gangen, hoef jij niet bang te zijn dat jouw avond in het.. water valt. Kies voor 4 en 6 gerechten of, wanneer je zin hebt in een lange avond gezellig tafelen, 8 of 10 gangen.

3. Catch by Simonis – Den Haag

Bij ‘Catch by Simons’ vang je zeker iets! Dit visrestaurant vind je bij de jachthaven van Scheveningen en heb je een prachtig uitzicht op de zee. Het restaurant biedt diverse vis- en vleesgerechten aan, maar zijn de zeven verschillende oesters op de menukaart natuurlijk de reden waarom we naar deze lekkere plek gaan. Zo kun je kiezen uit oesters uit Normandie, Bretagne, Marennes Oléron, en Archachon. Om je vingers bij af te likken!

International Oyster Day In de Agenda The Daily Dutchy De Dagvisser

4. Bridges – Amsterdam

Met uitzicht over de gracht geniet je bij ‘Bridges’ in Amsterdam van culinaire creaties op je bord. Hier ligt de focus met name op visgerechten die geïnspireerd zijn uit de Franse cuisine. Wanner je een intiem diner wil, kun je een private dining ruimte reserveren waar je kunt genieten van een cocktailstation, sigarenkabinet en een selectie speciale whisky’s. Ultiem genieten dus!

5. De Kust- Utrecht

Bij restaurant ‘De Kust’ laten ze zich inspireren door de Mediterraanse keuken die overduidelijk weet hoe je visgerechten klaarmaakt. Voor een seconde lijkt het alsof jij je waant in Spanje en krijg je gerechten geserveerd die vers bereid zijn en de echte vissmaak weergeven. Sabroso!

6. Zeezout – Rotterdam

Al 20 jaar is ‘Zeezout’ een fenomeen in Rotterdam en maken ze dit elke dag ook waar. Bij dit visrestaurant staat de klant voorop en doen ze er alles aan om jouw avond onvergetelijk te maken. Of je nu kleine gerechten wil of grote, bij alles kun je de verse en eerlijke smaak verwachten. Met een menukaart die om de vier weken veranderd, ben je hier nog lang niet uitgegeten.

7. De Dagvisser – Den Haag

Bij ‘De Dagvisser’ staan ze elke ochtend te spartelen bij de visafslag in Scheveningen voor verse vis om jou in de avond te voorzien van heerlijke gerechten. Op de menukaart kun je kiezen uit allerlei visklassiekers, maar doen ze ook graag moeite voor je met hun specialiteiten. Het spektakel op de menukaart is dan ook de bouillabaisse met vis, schelp- en schaaldieren, geserveerd met aioli, oude kaas en crostini’s. Hoe heerlijk klinkt dat?

8. Restaurant Vis & Meer – Utrecht

Dit restaurant dat gevestigd is aan de Drieharingstraat (zeer toepasselijk) biedt verschillende gerechten aan uit de Mediterraanse (kust) keuken. Kies één van de verschillende gerechten en zie in de open keuken hoe de chef’s bezig gaan met jouw gerecht. Een hele ervaring!

International Oyster Day In de Agenda The Daily Dutchy JP Oyster Bar

9. Visbar BEET – Amsterdam

Kuddo’s naar deze ietwat ongemakkelijke, maar originele naam! ‘Visbar BEET’ is the place to be om verschillende gerechten met elkaar te delen en te proberen. Jij kiest wat je wil en de keuken zorgt ervoor dat het je aan niets ontkomt. Bij deze visbar ben je verzekerd van kwalitatief hoogstaande, duurzame vis wat voor een Hollandse prijs betaald wordt. Wat nou de vis wordt duur betaald? Niet bij ‘Visbar BEET’!

10. JP Oyster Bar – Amsterdam

En last but definitely not least, ‘JP Oyster Bar’ in Amsterdam. Wanneer een oesterrestaurant bestaat in Nederland, mag je deze niet overslaan tijdens International Oyster Day! Bestel er voor het gemak een fles bubbels bij en het is er ontzettend goed te doen. Nu maar hopen op een lekker zonnetje!

Waar ga jij International Oyster Day vieren? 

Bron beeld: Unsplash
Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reservedJaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!