In de agenda | Sprookjesachtig dineren in de kasteeltuinen van het Muiderslot

Deze zomer staat in het teken van staycation en om die reden helpt The Daily Dutchy je een handje om unieke ervaringen te delen in ons eigen kikkerlandje. In romantische sferen dineren, met het Muiderslot kasteel op de achtergrond? Dat kan dankzij pop-up restaurant De Maaltuin deze zomer! Benieuwd naar alle ins & outs? Lees dan snel verder, want wij kregen al een voorproefje. 

muiderslot

Een stukje geschiedenis…

Lang, lang geleden in 1285 werd het kasteel Muiderslot gebouwd, omringd door prachtige tuinen en water. We praten dan over ruim 700 jaar geleden en daarmee is het Muiderslot een van de oudste en best bewaarde kastelen van Nederland! 

Sinds 1878 dient het kasteel als rijksmuseum. Een plek waar door de eeuwen heen heel wat is gebeurd en waar talloze verhalen tot stand zijn gekomen. De historische kasteeltuinen staan vol met (vergeten groenten, (eetbare) planten, bloemen, kruiden en vruchten en vormen in augustus 2020 het unieke decor voor een diner van pop-up restaurant De Maaltuin. 

muiderslotzalmamuse

4 gangen diner in de kasteeltuinen

“Proef en beleef de rijke historie tijdens een ontdekkingstocht door de kasteeltuinen, vol smakelijke verhalen en muziek. Na een wandeling die de zintuigen prikkelt strijken de gasten neer voor een 4-gangen diner in de tuinen, met het stoere Muiderslot op de achtergrond.”

muiderslotroggebroodamuse

De Maaltuin

Het concept van pop-up restaurant De Maaltuin is dineren en leren van unieke locaties met een verhaal. Eerdere succesvolle edities van De Maaltuin waren in de Botanische Tuinen van Utrecht, Paleis Soestdijk en de Trompenburg Tuinen en Arboretum in Rotterdam.

muiderslotzoetwatervis
muiderslotpannetje

Dineren in de buitenlucht

De kasteeltuinen van Rijksmuseum Muiderslot bieden meer dan genoeg ruimte voor een veilig diner in de natuur. Losse tafels voor twee tot vier personen staan weids verspreid door de tuin, waardoor er zonder zorgen genoten kan worden met eigen gezelschap. Gasten kunnen dus met een gerust hart neerstrijken in dit zomerse buitenrestaurant, zonder de gezelligheid van uit eten gaan te verliezen.

Zo genoten wij van twee amuses, eentje met koud gerookte zalm en eentje met roggebrood, kaascrème en pruimenchutney. Kregen wij als voorgerecht een terrine van zoetwatervis met peterselieolie. Als tussengerecht een Zaanse mosterdsoep.

Het hoofdgerecht bestond uit een pannetje met sukade, jus de v’eau, groenten uit eigen tuin en huisgemaakte appelmoes.

Last but not least, genoten wij van een sharing dessert van Tarte tartin van pruimen en lobbige slagroom. Yum!

muiderslotpruimen

Good to know

Gasten kunnen van 30 juli t/m 30 augustus de verhalen van het kasteel komen proeven én beleven. . Gasten krijgen een welkomstdrankje, amuses, 4-gangen, koffie/thee en een avond vol muziek en beleving. Meer informatie en tickets via www.demaaltuin.nl

Prijs: €59,95 per persoon Starttijd: 18:00 / 18:30 – Eindtijd: circa 22:30

Wanneer ga jij lekker dineren in de tuinen van het Muiderslot? 

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved