Je broodje pita by Night Kitchen haal je voortaan op de Jan Pita Hijestraat

Voor Amsterdammers een bekende en gezellige straat: de Jan Pieter Hijestraat. Een straat met veel gezellige winkels, barren en restaurants in hartje Oud-West. Zo is ook de “Pita Bar by Night Kitchen” hier gevestigd, de perfecte stop voor je broodje pita to go. Een mogelijke naamsverandering naar de Jan Pita Hijestraat is dan ook zeker geen gek idee…  Geloof ons maar, dat je na het lezen van dit artikel voortaan door deze straat aan niets anders meer dan aan pita’s moet denken!

janpitahijestraat pita bar night kitchen

De Jan Pita Hijestraat

Wij vinden deze naamsverandering een erg goed en leuk initiatief van Night Kitchen en geven mede om die reden deze Pitabar van Night Kitchen de broodnodige aandacht.

Night Kitchen zou eigenlijk afgelopen voorjaar geopend worden als nieuw restaurant en Amsterdam Oud-West verrijken met de smaken uit de Midden-Oosterse keuken. Wellicht dat je Night Kitchen al kent uit Berlijn en Tel Aviv? Amsterdam zou de derde wereldstad worden, maar helaas… Wij hoeven je niet vertellen wat roet in dit eten heeft gegooid.

pita bar night kitchen

Als creatieve oplossing opende ze een take-away pitabar met gezonde en culinaire pitabroodjes. Zo worden de broodjes gemaakt met de meest verse ingrediënten, rijke smaken en een delicate balans van kruiden en texturen.

“Met ons concept Pita Bar by Night Kitchen voegen we hopelijk een extra dimensie aan het te verkrijgen Amsterdamse street food arsenaal”, zegt Night Kitchen Amsterdam.

https://thedailydutchy.com/2020/11/23/fine-dining-voor-thuis/

In Nederland zijn al meerdere TLV-inspired restaurants gevestigd, maar Pita Bar by Night Kitchen lanceert deze kookstijl op het bekende pita broodje en evolueert deze tot een dynamische en duurzame bite voor iedere avond van de week.

Denk aan de populaire Sabich met gefrituurde aubergine, een zachtgekookt ei en tahini in een volkoren pita, maar maak ook kennis met een pita fish kebab of de klassieke falafel!

Pita bar Night Kitchen

Good to know

Je vindt de pitabar by Night Kitchen op de Jan Pieter Hijestraat nummer 170 – 172 te Amsterdam. Uiteraard hopen de initiatiefnemers dat de restaurants snel open mogen gaan, zodat zij eindelijk gasten in hun prachtig ontworpen zaak met gescheiden bar, restaurant en open keuken mogen ontvangen.

Wat vind jij van de Jan Pita Hijestraat?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved