5x Luxe uit eten in Apeldoorn

Ben je op zoek naar een restaurant in Apeldoorn met nét dat beetje extra? Oftewel wil jij lekker luxe uit eten in Apeldoorn met je geliefde, vrienden en of familie? Reserveer dan een plekje bij één van deze restaurants, waar je helemaal in de watten wordt gelegd. Geniet van heerlijke gerechten en laat die kipsaté achterwege. Bij de volgende vijf luxe restaurants in Apeldoorn moet je zijn!

Luxe uit eten in Apeldoorn, luxe restaurants Apeldoorn

Luxe uiteten in Apeldoorn doe je bij de volgende restaurants!

#1 Sizzles at the Park

Wil jij dineren op een prachtige locatie in Apeldoorn, middenin het centrum? Dan ben je bij Sizzles at the Park aan het goede adres! Diner à la carte of laat je verrassen door het drie- vier- of vijf gangen menu. Hier kunnen ze uiteraard een bijpassend wijnarrangement bij serveren. Nog een voordeel: je kunt hier gratis parkeren. Bij The Daily Dutchy loopt het water al in de mond bij deze hotspot in Apeldoorn.

Leuk feitje: Sizzles at the Park is begonnen in het pand aan de Koninginnelaan, waar de nummer 2 van deze lijst zich nu bevindt.

Adres: Kerklaan 17, Apeldoorn

#2 Restautant Zenith

Restaurant Zenith wenst graag een eerbetoon te zijn aan haar omgeving. In een intieme,  professionele maar bovenal gezellige fine dining setting eren zij de natuur in haar puurste vorm.

De twee eigenaren van Zenith zijn een erg leuk koppel. Joey heeft ervaring opgedaan bij gerenommeerde topzaken waaronder restaurant de Swarte ruijter* in Holten, Pure C** in Cadzand-bad, Librije’s zusje** in Zwolle en restaurant Joelia* in Rotterdam en heeft gestudeerd aan de Cas Spijkers Academie in Twente. Joey is in 2019 genomineerd als één van de 10 talentvolle jonge chefs van Gault&Millau.

Jody heeft haar passie ontdekt door haar allereerste bijbaan. Ze heeft haar passie op zeer jonge leeftijd verder ontwikkeld door ervaring op te doen bij gerenommeerde topzaken zoals Restaurant de Wanne* in Ootmarsum, Landhuishotel de Bloemenbeek* in de Lutte, Restaurant de Swarte ruijter* in Holten, Restaurant de Leest*** in Vaassen & Restaurant de Nederlanden* in Vreeland. Dit in combinatie met verschillende opleidingen waarmee ze zich onderscheidt wist ze de titel horeca talent 2014 te behalen. 

Als je dus ergens lekker wilt eten in Apeldoorn, dan moet je bij Zenith zijn!

Adres: Koninginnelaan 37, Apeldoorn

>>> Lees verder voor meer restaurants in Apeldoorn waar je luxe uit eten kunt

#3 Huisje James

Huisje James is een beleving. De beleving begint op het moment dat je de auto parkeert. Vanaf daar wandel je langs de groentetuin via het grindpad naar Huisje James waar de haarden knisperen en de kaarsjes branden. In het sfeervolle restaurant word je door het team van gastheer Wolter Tellegen ontvangen. Je kunt hier kiezen voor een 6 gangen diner of een los gerecht van de kaart bestellen. Wil je ook overnachten? Dat kan in het nabijgelegen van der Valk hotel. Maak er dus gelijk een weekendje weg van en geniet!

Adres: Van Golsteinlaan 20, Apeldoorn

#4 Don Quichotte

Dit is het favoriete restaurant van Daily Dutchy Patty. Wil je genieten van de Franse keuken in combinatie met fantastische bediening? Dan moet je bij Don Quichotte zijn! De eigenaar, Kees, weet enorm veel te vertellen over de bereiding van zijn Franse gerechten en is enorm gepassioneerd. Een gastheer pur sang!

Don Quichotte bevindt zich in het centrum van Apeldoorn in een prachtig historisch pand. Ga er dus zeker een keer langs, mocht je in de buurt zijn!

Adres: Van Kinsbergenstraat 3, Apeldoorn

#5 Spicebrush de Proeverij

De nummer 5 uit deze lijst met restaurants waar je luxe uit eten kunt gaan in Apeldoorn is wel het meest uniek. Spicebrush de Proeverij laat je zelf je proeverij samenstellen. Uit het aanbod voorgerechten stel je zelf je proeverij van drie gerechten samen. Jouw keuze van voorgerechten worden samen op één bord geserveerd. Hetzelfde geldt voor de hoofd- en nagerechten. Aan jou de keuze, iedere gang opnieuw, combineer oneindig: genieten in drievoud! De recensies liegen er niet om: een avond proeven is een avond uit.

Adres: Marktplein 9, Apeldoorn

Mis je een restaurant in dit lijstje, waar je luxe uit eten kunt gaan in Apeldoorn? Laat het ons vooral weten en wie weet komen we langs en voegen we hem toe aan de luxe restaurants in Apeldoorn!

Bron beeld: Restaurant Zenith Gallery

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookPinterest en Instagram!