Zo lang kun je verschillende make-up bewaren

Welkom in de wondere wereld van make-up, waar kleuren en texturen samenkomen om je natuurlijke schoonheid te versterken en je een flinke dosis zelfvertrouwen te geven. Maar wist je dat make-up, net als een heerlijke maaltijd, ook een houdbaarheidsdatum heeft? Ja, het is waar! Het is belangrijk om te weten hoe lang je verschillende verschillende soorten make-up kunt bewaren, zodat je niet alleen je looks, maar ook je huid kunt beschermen tegen ongewenste bijwerkingen. In dit artikel zullen we je meenemen op een avontuur door de make-up jungle en je laten zien hoe je het beste uit je make-upcollectie kunt halen, terwijl je tegelijkertijd stralend en gezond blijft. We leggen je per item uit hoe lang je make-up kunt bewaren!

zo lang kun je make-up bewaren, houdbaarheidsdatum make-up

Zo lang kun je foundation en concealer bewaren

Foundation en concealer zijn essentiële producten voor een vlekkeloze teint. Lekker plamuren en er is geen oneffenheid meer te zien op je porem. De houdbaarheid van vloeibare foundation en concealer is meestal ongeveer 12 tot 18 maanden. Best lang is deze houdbaarheidsdatum voor make-up toch!? Zorg ervoor dat je ze bewaart op een koele en droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht. Als de textuur, geur of kleur verandert, gooi het dan weg, zelfs als het binnen de houdbaarheidsdatum valt.

Zo lang kun je poederproducten bewaren

Poederproducten zoals poederfoundation, blush, bronzer en oogschaduw hebben over het algemeen een langere houdbaarheid dan vloeibare producten. Ze kunnen meestal tot twee jaar meegaan. Zorg ervoor dat je je poederproducten bewaart op een droge plaats en vermijd blootstelling aan vocht, omdat dit de formule kan aantasten. Als de textuur verandert, de kleur vervaagt of er ongewone geuren ontstaan, is het tijd om afscheid te nemen.

Zo lang is je Mascara houdbaar

Mascara is een van de make-upproducten met de kortste houdbaarheid. Het wordt aanbevolen om mascara elke drie tot zes maanden te vervangen. Het borsteltje kan bacteriën bevatten die ooginfecties kunnen veroorzaken, dus wees extra voorzichtig. Om de levensduur van je mascara te verlengen, pomp je de borstel niet op en voeg je geen extra vloeistof toe, omdat dit de groei van bacteriën kan bevorderen.

concealer , foundation, lippenstift make-up bewaren

Zo lang kun je lippenstift, lipgloss en lippenbalsem bewaren

Lippenstift, lipgloss en lippenbalsem kunnen doorgaans tot twee jaar meegaan. Controleer regelmatig de textuur, geur en kleur van je lipproducten. Als de consistentie verandert, de kleur afwijkt of er een ranzige geur ontstaat, is het tijd om ze weg te doen. Zorg ervoor dat je lippenbalsem niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen, omdat dit de textuur kan beïnvloeden. Ook kan de geur een advies afgeven over de houdbaarheidsdatum van deze make-up. Stinkt het product? Dan weet je al vaak genoeg!

Zo lang kun je Eyeliner en oogpotlood bewaren

Vloeibare eyeliners gaan meestal tot zes maanden mee, terwijl oogpotloden tot twee jaar kunnen duren. Slijp je oogpotloden regelmatig om eventuele bacteriën te verwijderen. Als je ooginfecties of irritatie ervaart, gooi ze dan meteen weg, zelfs als ze nog binnen de houdbaarheidsdatum zijn.

Make-up bewaren tips

Het is belangrijk om de houdbaarheid van je make-up in de gaten te houden en regelmatig te controleren op tekenen van bederf. Door de vervaldatum te respecteren, bescherm je jezelf tegen huidproblemen en infecties. Bewaar je make-up op een koele en droge plaats, vermijd blootstelling aan zonlicht en houd de producten schoon. Door deze eenvoudige richtlijnen te volgen, kun je langer genieten van je make-up en je schoonheid veilig onderstrepen.

Wist jij dat je zo lang verschillende soorten make-up kunt bewaren?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookPinterest en Instagram!

verschillende soorten make-up bewaren – make-up soorten bewaren