7x De mooiste spa’s en sauna’s van Nederland

Toe aan wat ontspanning? Waar kun je dat beter doen dan in de spa? Wat ons betreft de perfecte activiteit tijdens gure, grijze dagen. Lekker opwarmen in de sauna, bubbelen in de jacuzzi en na afloop je honger stillen in het bijbehorende restaurant. Wat is er fijner dan dat? Speciaal daarom hebben we de zeven mooiste spa’s en sauna’s van Nederland voor je op een rijtje gezet. Even lekker samen naar een Wellness in Nederland!

ontspanning winter, spa's nederland, mooiste sauna's en spa's nederland, wellness Nederland

#1 Thermen Bussloo

Gelegen in het Gelderse plaatsje Voorst, bevindt zich Thermen Bussloo. Eén van de meest exclusieve spa’s van ons land. Met keuze uit tal van verschillende baden, sauna’s, tuinen, relaxruimtes, restaurants en een hotel kun je je hier met gemak een weekend vermaken. Naast de verschillende baden en sauna’s beschikt Thermen Bussloo ook over een hammam en kun je hier ook een heerlijke massage boeken of workshop volgen. En het leukste van alles: de spa beschikt over een bad dat eruit ziet als een Mexicaanse Cenote. Zo kom je tijdens een bezoekje aan de spa niet alleen tot rust, maar waan je je ook nog eens even op vakantie.

Bloemenksweg 38, Voorst

#2 Elysium

In het Zuid-Hollandse plaatsje Bleiswijk bevindt zich Elysium. Een fijne en ruime sauna die ook zeker niet in het overzicht van mooiste spa’s van Nederland mag ontbreken. Kom tot rust in één van de vele sauna’s, drijf in het zoutbad of laat je masseren. Ga je liever niet helemaal uit de kleren? Ook dan ben je hier aan het juiste adres. Iedere maandag en de laatste donderdag van de maand is het namelijk badkledingdag.

Kooilaan 1, Bleiswijk

#3 Zuiver Amsterdam

Zuiver Amsterdam is misschien wel de bekendste spa van Amsterdam en omstreken. Gelegen aan de rand van het Amsterdamse Bos en net buiten de drukte van de stad vind je hier 13.000 vierkante meter aan sauna’s, wellness en ontspanning. Dat maakt Zuiver dan ook de ideale plek voor een dagje pure ontspanning. En ben je na al die sauna’s toe aan wat verkoeling? Neem dan een duik in het prachtige buitenzwembad. Ga je liever niet helemaal uit de kleren? Iedere dinsdag, woensdag en donderdag worden er badkledingdagen georganiseerd.

Koenenkade 8, Amsterdam

#4 Thermae 2000, Valkenburg

Thermae 2000 is gelegen in de bossen van het Zuid-Limburgse Valkenburg en is met de vele sauna’s en baden de grootste en bekendste spa van Zuid-Limburg. Zo groot, dat je aan één dag eigenlijk niet genoeg hebt. En dat hoeft ook niet, want wanneer je de bijbehorende hotelkamers eenmaal hebt gezien, wil je hier met liefde het gehele weekend verblijven. Kom tot rust in de heerlijke sauna’s en baden en opgietingen, terwijl je geniet van het uitzicht over het prachtige Limburgse heuvellandschap.

Cauberg 25-27, Valkenburg

>>> Lees verder voor meer mooie spa’s, sauna’s en wellness in Nederland plezier!

ontspanning winter, spa's nederland, mooiste sauna's en spa's nederland, wellness Nederland

#5 Fort Resort Beemster

Op steenworp afstand van Amsterdam, bevindt zich Fort Resort Beemster. Een voormalig fort, dat omgebouwd is tot een eco friendly spa en hotel. De baden en spa worden namelijk verwarmd door de restwarmte van sauna’s en in het CO2 neutrale hotel wordt het opgevangen regenwater herbruikt. Zo ben je tijdens je dagje relaxen dus niet alleen lief voor jezelf, maar ook nog eens goed voor de wereld.

Nekkerweg 24, Zuidoostbeemster

#6 Thermen Soesterberg

In 2018 werd Thermen Soesterberg uitgeroepen tot het ‘Beste uitje van Utrecht’. Geheel terecht wat ons betreft, want met een hotel, restaurant, en tal van verschillende baden, tuinen en sauna’s kun je je hier met gemak een dag (of twee) vermaken. En dat is nog niet alles, want naast de standaard sauna’s vindt je bij Thermen Soesterberg ook een heuse Theatersauna. In deze sauna nemen acteurs je tijdens een opgietsessie mee in prachtige verhalen.

Gaat je voorkeur uit naar het dragen van badkleding? Iedere dinsdag vindt in Thermen Soesterberg badkledingdag plaats.

Frits Koolhovenweg 8, Soesterberg

#7 De Veluwse Bron

Met maar liefst 20 sauna’s heb je ook bij De Veluwse Bron aan één dag haast niet genoeg. Voor wie de ‘standaard’ sauna’s wel gezien heeft, gaat er hier – met onder andere een stoomgrot, een Lavendelsauna en een Pakistaanse zoutsteensauna – een hele nieuwe wereld open. Dat de sauna naast ontspannen ook nog eens een hoop gezondheidsvoordelen met zich meebrengt, wist je misschien al wel, maar wist je dat de Pakistaanse zoutsteensauna daarnaast ook over andere positieve werkingen beschikt? Zo komen er bij het verwarmen van de zoutstenen mineralen vrij die een positief effect op de luchtwegen hebben. Heel handig dus voor wanneer je last hebt van bijvoorbeeld astma. Naast ontspannen in de sauna kun je hier ook heerlijk eten in de restaurants, dobberen in de baden of genieten van een massage of beautybehandeling. Een wellness in Nederland, waar je ontspant op verschillende manieren!

Viskweekweg 10, Emst

Welke spa, sauna of wellness in Nederland is jouw favoriet?

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Pinterest en Instagram!

Mooiste sauna’s en spa’s nederland – Wellness Nederland – Sauna Nederland – Spa Nederland

Yara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.