Recept | De traditionele Kormos van FTOU

De horeca houdt haar deuren langer gesloten dan gepland en dat betekent dat we nog even moeten wachten met een etentje buiten de deur. The Daily Dutchy heeft het genoegen om de signature dish van verschillende chefs te mogen delen. Deze keer: de chef van FTOU en zijn Griekse Kormos. Bij ons loopt het water al in de mond! Bij jou ook? Lees dan gauw verder!

In slechts 20 minuten zet je jouw zelfgemaakte Kormos op tafel!

In deze tijd hebben we behoefte aan comfort. Zo ook op het gebied van eten. FTOU, gevestigd in de Foodhallen Rotterdam, heeft het ideale recept voor Kormos. Ik hoor je denken Korwat? Dit is een traditioneel Grieks dessert met een moderne twist. Het bevat chocolade en pistachenoten.

Happy Chocolate times!

Ingrediënten:

♥ 300 g melkchocolade
♥ 300 ml volle room
♥ 1 pak Maria koekjes
♥ 150 g pistachenoten
♥ 3 eetlepels cognac

All you need is love and chocolate

1. Verkruimel de Maria koekjes. Geen hogere wiskunde hier, dit mag lekker grof. Ook een leuke klus voor de kids.

2. Hak de pistachenoten fijn. Je kunt hier ook freestylen en andere noten gebruiken die je bij de hand hebt of waar je zelf de voorkeur aan geeft.

3. Verwarm de room au bain-marie, samen met de chocolade en de cognac. Blijf voorzichtig roeren tot het smelt tot een geheel. Niet verder in laten koken, want dan krijg je ganache – ook heel lekker.

4. Roer de koekjes en noten door het chocolademengsel.

5. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet hier vervolgens het mengsel in. Vergeet vooral niet het beslag van de lepel te likken ten behoeve van de kwaliteitscontrole.

6. Zet het mengsel in de diepvries totdat deze stevig aan voelt.

7. Wanneer de kormos stevig genoeg is om in te snijden, is hij klaar om te serveren! Je kunt deze in porties snijden naar wens en eventueel inpakken met vershoudfolie en bewaren in de diepvries.

Eet smakelijk!

Ben jij ook zo dol op desserts?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X