The Daily Dutchy steunt | Wereld Dorpen voor Kinderen

Veel mensen verlangen naar december. De maand waarin we tijdens de feestdagen omringd zijn door onze familie, onder het genot van overheerlijk eten en een goed glas bubbels. Hoe vanzelfsprekend dit ook klinkt, toch is het voor veel mensen niet mogelijk. Met dit als uitgangspunt heeft Wereld Dorpen voor Kinderen besloten om zich in te zetten voor de kinderen voor wie dit niet mogelijk is. En wij van The Daily Dutchy dragen maar al te graag ons steentje bij! Ben je benieuwd hoe je dit goede doel kunt steunen? Lees dan gauw verder!

Over de hele wereld zijn er miljoenen kinderen die vanwege hun arme en wanhopige situaties geen Kerst kunnen vieren. Hartverscheurend, is het niet? Voor een klein bedrag van slechts €12,- kan je ervoor zorgen dat een kind een onvergetelijke Kerst heeft. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen een fijne en warme Kerst hoort te hebben.

Een onvergetelijke kerst voor kinderen

Jaarlijks zet het Wereld Dorpen voor Kinderen zich in voor meer dan 20.000 kinderen over de hele wereld. Denk hierbij aan landen zoals Brazilië, de Filipijnen, Guatemala, Mexico, Honduras en Zuid-Korea. Maar naast deze landen zijn er nog veel meer landen waar kinderen geen normale Kerst kunnen vieren. De missie van Wereld Dorpen voor Kinderen is ontsnappen aan armoede. Jij kan hierbij helpen door een bedrag van slechts €12,- te doneren via de website www.kerstvoorkinderen.nl

Eten van verschillende keukens

Ben jij ook zo dol op gerechten uit verschillende landen? Zoete Mexicaanse empanadas, een Guatemalteeks stoofpotje, Zuid-Koreaanse bibimbap of Braziliaanse Crème de papaya? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Als je het Wereld Dorpen voor Kinderen steunt ontvang je een receptenboekje met allerlei verschillende gerechten. Van een exotisch voorgerecht uit Zuid-Amerikaanse streken tot een zoet dessert in Aziatische stijl. Wij van The Daily Dutchy hebben alvast een recept om weg te geven, dus voeg dit recept voor vegetarische bibimbap bowl gauw toe aan jouw kerstmenu!

 Vegetarische Bibimbap Bowl

♥ 300 gr basmatirijst
♥ 2 tenen knoflook, fijngehakt
♥ 4 eetlepels geroosterd sesamzaad
♥ 8 shiitake, in plakjes gesneden
♥ 100 gr taugé
♥ 1 grote winterpeen, in dunne reepjes gesneden
♥ 1 komkommer, in dunne reepjes gesneden
♥ 2-3 eetlepels sesamolie
♥ 4 eieren
♥ 180 gr ketjap tempeh of 180 gr biologische tofu reepjes
♥ Koreaanse chilisaus (gochujang) of verdun simpelweg een eetlepel sambal met wat warm water

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Was de komkommer, verwijder de zaadlijst en snijd de komkommer vervolgens in dunne reepjes. Schil de winterpeen en snijd deze ook in dunne reepjes.

Roerbak de winterpeen voor 2-3 minuten op hoog vuur in een wok met wat sesamolie en een snufje zout. Zet even apart.

Doe achtereenvolgens hetzelfde met de komkommer, de taugé en de tempeh.

Bak tot slot de plakjes shiitake samen met de knoflook met een klein scheutje sesamolie in de wok. Breng op smaak met een scheutje sojasaus.

Verdeel de rijst, de groenten en de tempeh over de schaaltjes en zet een bakje met spicy gochujang saus of verdunde sambal ‘on the side’.

Voila! Jouw eigen zelfgemaakte vegetarische bibimbap bowl.

Steun jij dit jaar Wereld Dorpen voor Kinderen?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2018 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.