Drinks | Zo maak je de Mexicaanse Mezcalita cocktail

Op onze reis naar Mexico kregen wij van een local de tip om een keer een margarita te drinken met lokale mezcal uit Oaxaca. We hadden dit al een keer puur gedronken bij een mezcal tasting in Mexico-stad, maar nog niet in de mix. Als je het ons vraagt is de mezcalita cocktail lekkerder dan de margarita, die je met tequila maakt. Wij zijn verkocht en wellicht is dit wel naast de espresso martini onze favoriete cocktail om mee te beginnen! Hoe je deze cocktail gemaakt van agave zelf in een handomdraai maakt? Wij delen ons mezcalita recept!

mezcalita Mexico Oaxaca recept cocktail agave

Wat is Mezcal?

Ook wel bekend onder de naam Mescal. Dit is een Mexicaanse (joh!) gedistilleerde alcoholische drank, gemaakt van de Agave plant! Mezcal kan gemaakt worden van meer dan 30 soorten agave. De meest bekende agave, die hiervoor gebruikt worden zijn tobalá, tobaziche, tepeztate, arroqueño en espadín. In heel Mexico wordt mezcal gemaakt, maar het meerste komt uit de staat Oaxaca!

Zo maak jij je eigen Mezcalita cocktail

Tijd om je eigen cocktail te maken. Uiteraard smaakt hij het beste in de Mexciaanse zon, maar als je bij het drinken even je ogen sluit vergeet je dat je in Nederland bent.

Ingrediënten voor twee cocktails

  • 100 ml Mezcal
  • 30 ml Cointreau
  • 80ml limoensap (beetje meer is ook lekker)
  • 10 ml suikersiroop (kun je zelf maken met suiker en water of kopen)
  • Zoutvlokken en eventueel chilipoeder

There you go shake it baby!

Doe alle ingrediënten met veel ijs in een cocktailshaker (heb je die niet in huis werkt een sportbeker ook goed), schudden met die handjes, armpjes, beentjes totdat alles lekker door elkaar gehusseld is. Versier de rand van het glas met lekker zoutvlokken en eventueel chilipoeder voor wat extra spice. Limoenpartje op het glas, proosten en geniet!

Wanneer ga jij deze mezcalita cocktail maken?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookPinterest en Instagram!

Mexicaanse Mezcalita cocktail – mezcalito – agave cocktail – cocktail recept

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.