10 leuke én simpele carnavalsoutfit ideeën

Het derde weekend van februari is het carnaval. Met een drankje in de hand staat een deel van Nederland in een zelfbedachte outfit te hossen op muziek, die je alleen hoort klinken door de speakers met Carnaval. Maar dan is er nog altijd die kleding struggle, want welke carnavalskleding trek je aan, als je Carnaval gaat vieren? In dit artikel delen wij 10 leuke, maar vooral ook simpele carnavalsoutfit ideeën!

carnaval outfit inspiratie carnavalskleding

Zelf een carnavalsoutfit samenstellen

Niet in elk deel van Nederland wordt Carnaval gevierd. En waar wel Carnaval gevierd wordt kan het verschillen op welke manier ze Carnaval vieren. Zo hebben ze bijvoorbeeld in ‘S Hertogenbosch een eigen ‘dresscode’ en kun je daar niet aankomen met de ideeën die hieronder staan beschreven. Ook in Limburg sta je er dan nog steeds bij als een wild schaap. Dus ga je naar een nieuwe stad? Check dan van te voren even door te google wat de ‘dresscode’ is in deze stad!

De outfits hieronder zijn eigenlijk bijna allemaal outfits die met ‘normale’ kleding gemaakt kunnen worden en waarvoor je echt niet naar een carnavalswinkel moet om de outfit samen te stellen. Zo heb jij wellicht toch leuke carnavalskleding inspiratie opgedaan voor dit feestweekend!

10 simpele maar leuke carnavalsoutfit ideeën

Luigi of Mario

Zorg ervoor dat je een leuke tuinbroek of een spijkerjurkje hebt. Draag hieronder een rood of groen shirt en hoge sokken in dezelfde kleur. Mocht je schoenen hebben in dezelfde kleur als het shirt dan ben je helemaal af, maar gewone witte sneakers kan ook! Vervolgens hoef je alleen nog te kijken naar een leuk petje. Al kan je deze ook achterwegen laten en iets van een tekentje op je shirt zetten want zulke petjes raak je toch altijd kwijt met carnaval.

De soldaat

Zelf draag ik deze outfit al jaren. Ik heb ooit een leger groene playsuit gekocht, maar een jurkje kan natuurlijk ook. Hieronder draag ik altijd een net panty en op de playsuit zelf heb ik wat dingetjes van het leger gespeld. Bij de So Low heb ik toen drie medailles gekocht die zitten er bijvoorbeeld opgespeld. En mijn haren? Die draag ik ingevlochten in een knot. Zelf draag ik er nog boots onder, maar sneakers kunnen ook.

Boef

Dit is misschien wel de outfit die iedereen in zijn kast heeft liggen, want het enige wat je nodig hebt is een zwarte broek en een wit-zwart gestreept shirt. Een kort broekje maakt het eventueel nog net wat meer carnaval.

Piraat

Om als piraat verkleed te gaan met carnaval kan je ervoor kiezen om een zwart rokje aan te doen met een witte blouse er op. Vervolgens doe je je in bandana in je haar en doe je hoge laarzen aan of gympen met hoge zwarte sokken. Net als bij de andere outfits kan je accessoires gebruiken om de outfit af te maken.

>>> Lees verder voor meer Carnavalskleding inspiratie!

Mime

Daar heb je hem weer. De zwarte broek. Deze kan je aandoen met bretels, een gestreept shirt en een barette en je bent een Mime speler. Bij de action en andere winkels zijn ook kleine smink setjes en witte handschoenen te koop om de outfit helemaal af te maken. Schmink je gezicht wit met rode lippen en je carnavalsoutfit is af!

Politieagente

Het trucje van de soldaat is ook heel gemakkelijk toe te passen bij de politieagente. In dit geval kies je voor een donker blauwe playsuit of een donker blauw jurkje in combinatie met een netpanty, een zwarte riem en eventueel nog wat accessoires, die op het ‘uniform’ gespeld kunnen worden.

Abba style

Glitter, flarden broeken en croptops met wijde mouwen zijn helemaal in. De perfecte items om een carnavals outfit na te maken in abba stijl. Tip: toets op google in abba carnaval en je vind zo talloze voorbeelden, wie weet zie je er wel iets tussen zitten wat je gewoon in de kast hebt liggen.

Zuster

Een bekende outfit die je elke carnaval ziet, maar altijd goed staat. Deze carnavalsoutfit kun je gemakkelijk namaken door een wit jurkje aan te doen met dunne bandjes met daaronder een rood shirt of een wit kort broekje met daarop een rood shirt en een wit kruis die je er zo opstrijkt. Nog wat leuke accessoires en je bent klaar.

Minion

De tuinbroek komt met carnaval bij vele outfits van pas. Ook bij de minion. Trek een korte tuinbroek aan met een geel shirt, hoge gele sokken en zwarte handschoenen. Wil je de outfit compleet maken dan kun je ook nog een leuke ronde bril kopen. Helemaal als minion verkleed gaan als Carnavalskleding? Dan schmink je natuurlijk ook je gezicht geel!

Onesie

Mocht je het met al deze voorbeelden alsnog niet zo goed weten of zijn ze te koud voor tijdens de optocht dan kan je ook Onesie kopen of bestellen en ook dan ben je zo klaar!

Zo ben je ineens van 0 ideeën naar 10 simpele carnavalsoutfit idee gegaan. Nu is alleen nog de vraag. Welke outfit wordt het?

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Pinterest en Instagram!

Carnavalskleding – Carnavalsoutfit ideeën