7x De leukste spelletjes cafés van Amsterdam

Een keer geen zin in een fancy clubavond of de zoveelste keer uit eten? Ga eens een avond bordspelletjes spelen in een spelletjes café of arcadehal! Een gezellige avond gegarandeerd. En waar kun je dit nu beter doen dan in onze hoofdstad? Heb jij binnenkort een spelletjesmiddag of -avond op de planning staan, dit zijn de zeven leukste spelletjes cafés van Amsterdam.

leukste spelletjes cafés amsterdam

#1 2 Klaveren

2 Klaveren staat al meer dan 20 jaar bekend als het leukste spelletjes café van Nederland en mag dus absoluut niet ontbreken in dit lijstje. Hier kun je namelijk niet alleen spelletjes spelen, maar ook deelnemen aan heuse toernooien. Gaat dat jou ietwat ver? Geen probleem, want ook voor old skool bordspelletjes ben je hier op de juiste plek. Een erg leuk detail is overigens dat vroeger de allergrootste schakers, dammers en pokeraars hier hun kunsten beoefenden. En die geschiedenis is nog steeds voelbaar. Ook wat betreft het menu zijn ze in de sferen van vroeger gebleven, met keuzes uit snacks als plakjes leverworst, een broodje bal of een uitsmijter in typisch oud-Hollandse stijl.

Adres: De Clercqstraat 136

#2 Café Bosco

Op zoek naar een gezellig café waar je je uren kunt vermaken met het doen van bordspellen? Dan is het op de hoek van de Eerste Constantijn Huygensstraat gelegen Café Bosco er eentje voor op je lijstje. De warme huiskamer achtige sfeer en de keuze uit meer dan 50 bordspellen zorgen ervoor dat jij en je gezelschap je tot in de late uurtjes kunnen vermaken. En heb je honger gekregen van al die spelletjes? Dan bestel je voor nog geen 30 euro een heerlijk driegangenmenu. Klinkt wat ons betreft als een prima deal.

Adres: Eerste Constantijn Huygensstraat 7

#3 Final Touch

Zin in een potje poolen? Dan ben je bij Final touch aan het juiste adres. Maar poolen is niet het enige wat je hier kunt doen, want je vindt hier namelijk ook een spelletjeskast vol met bordspellen. Als we je vertellen dat deze spelletjeskast ook nog eens naast de bar staat, begrijp je helemaal waarom je hierheen wilt.

Adres: Prinsengracht 735

#4 TonTon Club

Uiteraard mag ook de bekendste speelhal van Amsterdam niet ontbreken aan het overzicht met spelletjes cafés. De arcadehal beschikt over zo’n beetje alle speelkasten en spellen die je je kunt bedenken. Denk aan airhockey, FIFA, maar ook traditionele bordspelletjes. En komen jullie er niet meer uit wie gewonnen heeft? Dan schieten de scheidsrechters van de TonTon Club je graag te hulp. Ook honger en dorst hoef je hier niet te hebben, want bij de arcadehal kun je naast spelletjes spelen ook uitgebreid borrelen of dineren.

Adres: Polonceaukade 27

#5 Mooie Boules Amsterdam Oost

Een potje jeu de boules alleen leuk op de camping in Frankrijk? Think again. Bij de in Oost gelegen vestiging van Mooie Boules kun je je jeu de boules skills in de strijd gooien terwijl je je op een Frans dorpsplein waant. Uiteraard onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes. En is het mooi weer? Verplaats je potje jeu de boules dan naar het ernaast gelegen Amstelveldje, waar je je bijna echt in Frankrijk waant.

Adres: Zeeburgerpad 3

>> Scroll verder voor meer spelletjes cafés

#6 Festina Lente

Met een agenda variërend van bord spelletjesmiddagen, pubquizzen en poëziewedstrijden, kunnen we zonder enige twijfel stellen dat Festina Lente één van de leukste spelletjes cafés van Amsterdam is. Van klassieke bordspelletjesmiddagen tot pubquizzen met thema’s als F.R.I.E.N.D.S., hier hoef je je hier geen moment te vervelen. Maar ook als er geen georganiseerde activiteiten zijn, kun je bij Festina Lente gewoon één van de twintig bordspel uit de kast trekken. Houd hun Facebook-pagina in de gaten voor een overzicht van alle activiteiten van dit gezellige eetcafé.

Adres: Looiersgracht 40B

#7 Oche

Het aan het Rembrandtplein gevestigde Oche (uit te spreken als ok-i) is geen standaard spelletjes café, maar een uniek gastro-gaming concept. Oftewel, een dartcafé in een modern jasje, waar je score bijgehouden wordt door digitale dartborden en je ondertussen geniet van heerlijke cocktails en shared dining gerechten.

Adres: Utrechtsestraat 11

Een middag of avond bordspelletjes spelen in een spelletjes café is daarnaast ook een heerlijke activiteit tijdens regenachtige dagen in Amsterdam.

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Pinterest en Instagram!

spelletjesmiddag Amsterdam – bordspelletjes spelen in café – arcadehal

Yara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.