The Daily Dutchy logeert | Boetiekhotel Finch in Deventer

In onze rubriek ‘The Daily Dutchy logeert’ nemen wij je mee naar verschillende mooie hotels. Zo testen wij uiteraard de bedden en proeven wij de sfeer van het desbetreffende hotel. Waarom moet je hier bijvoorbeeld een keer gelogeerd hebben? Of waarom is een ontbijtje, lunch of diner bij dit hotel een absolute aanrader? The Daily Dutchy know’s best! Deze keer is het prachtige boetiekhotel Finch in hartje Deventer aan de beurt. Benieuwd naar dit hotel? Lees dan snel verder en bekijk de mooie foto’s!

boetiekhotel Finch Deventer

Op uitnodiging van Hotel Finch werden wij naar Deventer gelokt. Nog nooit geweest, dus he ho let’s go!  Deze historische Hanzestad gelegen aan de IJssel heeft een ontzettende charmante binnenstad, met als je het ons vraagt de Walstraat als echte eyecatcher.

Gelegen aan de Keizerstraat, op loopafstand van het centrum, vind je hotel Finch. Het perfecte hotel om Deventer op loopafstand met de benenwagen te bewonderen.

Bij binnenkomst begint ons interieurhart sneller te kloppen. Het hotel is tip top ingericht en geeft een heerlijk huiskamergevoel. De lobby bevindt zich dan ook midden in het restaurant gelegen aan de bar, waar gedurende de dag lekkere koffietjes geschonken worden en waar rond de klok van 17:00 ook cocktails geshaked worden.

boetiekhotel Finch Deventer

Boutique +

Het hotel heeft maar liefst 24 kamers. Bedden testen deden wij in een Boutique + kamer, met een mooie riante raampartij. De kamer is iets ruimer dan de standaard kamer, heeft veel licht en een kingsize bed. In deze kamer kunnen de bedden teven uit elkaar gehaald worden, dus handig als je elkaar toch iets minder lief vindt, of gepaste afstand wil houden!

Ook van deze kamer werden wij blij van het interieur. Mooie lijsten aan de muur, boeken en een platenspeler inclusief oude platen. Retro, maar zeer stijlvol en modern. Heerlijk geslapen, dat mag ook wel gezegd worden!

Breakfast for champs

Goede koffie, check! Een divers en vers ontbijt, check! Het is altijd een feestje om te mogen ontbijten in een hotel. Heerlijk verwend worden, of teleurgesteld worden, omdat het net niet het ontbijtje is wat je had gehoopt. Nou bij Finch was er geen spraken van teleurstelling. Al je ontbijtdromen kwamen uit, of je nu zin had in croissantjes, fruit, kwark, broodjes of zalm. Top dus!

Nice to know

Reserveren in het restaurant of aan de bar is niet nodig, je kunt gewoon langskomen. Mocht je logeren bij boetiekhotel Finch en een kamer geboekt hebben, krijg je een gratis upgrade mits deze beschikbaar is en een gratis drankje aan de gezellig bar!

Good to know

Al vanaf €90 per nacht kun je verblijven in boetiekhotel Finch. Dit is exclusief ontbijt, maar die boek je voor slechts €14,50 per persoon bij en is echt de moeite waard.

Was jij al bekend met hotel Finch in Deventer?

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

Boetiekhotel Finch – Finch Deventer

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.