The Daily Dutchy logeert | IJsselhotel Deventer

In onze rubriek ‘The Daily Dutchy logeert’ nemen wij je mee naar verschillende mooie hotels. Zo testen wij uiteraard de bedden en proeven wij de sfeer van het desbetreffende hotel. Waarom moet je hier bijvoorbeeld een keer gelogeerd hebben? Of waarom is een ontbijtje, lunch of diner bij dit hotel een absolute aanrader? The Daily Dutchy know’s best! Deze keer is het prachtige IJsselhotel in Deventer aan te beurt. Benieuwd naar dit hotel? Lees dan snel verder en bekijk de mooie foto’s!

IJsselhotel-Deventer

Voor iemand die uit Zwolle komt, is Deventer zeker geen wereldreis. Hooguit een half uurtje met de trein. Toch is het altijd heel verfrissend wanneer je gaat logeren in een andere stad. En omdat het IJsselhotel Deventer al een tijdje hoog op mijn lijstje staat, werd het hoog tijd om een bezoek te brengen aan dit prachtige hotel.

IJsselhotel Deventer

Het IJsselhotel had ons uitgenodigd om een nachtje te slapen in hun luxe designhotel dat direct aan de IJssel ligt. Vanaf het station is het zo’n 10 minuten lopen en gaat er een pondje die precies voor het hotel stopt. Het IJsselhotel heeft design hoog in het vaandel staan en vind je dit ook terug in de lobby, het restaurant en de kamers.

We werden bij binnenkomst heel gastvrij begroet en mochten alvast op het terras plaatsnemen terwijl onze kamer gereed werd gemaakt. Onder het genot van een wijntje konden we genieten van de prachtige omgeving en het warme zonnetje. Een goed begin!

IJsselhotel-Deventer-uitzichtWat een uitzicht!

Bedden testen in de luxury room

Het hotel beschikt over een luxury room, een luxury room small en een suite. Wij kregen een luxury room waarbij we ook uitzicht kregen over de IJssel en Deventer. Deze kamer beschikt over een king bed, een werkbureau, een minibar en een Smart-tv met Netflix. Daarbij hadden we ook een badkamer met bad, douche en wc. Toen we in de kamer kwamen, lag er ook een zoette lekkernij en een handgeschreven briefje op ons te wachten die perfect aansloten bij de luxe van het hotel. Je kunt merken dat ze veel tijd aan de details hebben besteed want aan alles werd gedacht.

IJsselhotel-kamer
Het comfortabele Queensize bed
IJsselhotel-incheck
De zoete lekkernij

De kamer had een grote Smart-TV die aan het voeteinde van het bed zat en waren er twee spiegels: een passpiegel en een grote spiegel in de badkamer. De badkamer beschikt over een douche, een wasbak, een toilet en een bed. Het bad zat bij binnenkomst al naar mij te lonken en kon ik het ook niet laten om ook deze te testen. En je vermoedt het vast al, ook deze was heerlijk!

IJsselhotel-badkamer
De badkamer met grote spiegel

In de kast vonden wij nog een extra kussen en zat daar ook de kluis, mini-koelkast en andere handige spul als kledinghangers en een föhn in. De kamer bevat eigenlijk alles wat je nodig hebt bij een overnachting; van fijne zeepjes tot zachte handdoeken en zelfs een badmuts.

https://thedailydutchy.com/2020/06/15/the-daily-dutchy-logeert-boetiekhotel-finch-in-deventer/

Het eten en drinken

Omdat dit niet mijn eerste trip naar Deventer is, hadden we al besloten om buiten het hotel te eten. Gelukkig kregen we van de receptionist tickets voor de pond zodat we heen en terug konden naar het ‘vaste land’. Een ticket kost €1,10 en vaart deze elke dag.

IJsselhotel-Deventer
Het uitzicht vanaf de pond

Bij terugkomst in het hotel kregen we zin in koffie en gingen we roomservice bellen. We hadden de keuze in alles wat we maar lekker vonden en werden we heel fijn bediend door de receptionist. Onder het genot van een bakkie pleur gingen we de verschillende kanalen van de tv ontdekken en keken we met een schuin oog hoe de zon langzaam achter Deventer viel. En toen in Deventer de nacht was gevallen, ging bij ons ook het lampje uit.

Deventer biedt een uitgebreid aanbod aan restaurants waardoor je ook in de stad heerlijk kunt eten. Inspiratieloos? Wij zetten er hier 7 restaurants op een rijtje.

Heerlijk uitgerust werden we wakker en, omdat we bij het inchecken al konden doorgeven wat we wilde eten en drinken voor het ontbijt, konden we gelijk plaatsnemen op het terras. Het ontbijt was vers gemaakt en werden we vriendelijk bediend door het personeel.

IJsselhotel-ontbijt

Met een volle buik gingen we voor de laatste keer het mooie Deventer door en stapte we uiteindelijk op de trein. Een heerlijk en uitgeruste overnachting die ik iedereen kan aanraden!

Good to know

Het hotel beschikt over verschillende faciliteiten die je vakantie net wat beter maken. Zo kun je er een fiets huren, is er een restaurant met terras en serre, een sauna en zelfs een fitness. De sauna en fitness zijn in verband met renovatiewerkzaamheden nu tijdelijk buiten gebruik. Deventer heeft fijne hotspots waar je heerlijk kunt eten, winkelen of simpelweg doorheen slenteren waardoor je ook buiten het hotel een fijne tijd kunt beleven.

Was jij al bekend met het IJsselhotel in Deventer?

Bron beeld: The Daily Dutchy – Jaimy Boer

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!