Vier “De zomer in de stad” bij het Volkshotel

We hopen uiteraard dat deze zomer er één wordt om nooit meer te vergeten, maar mevrouw Corona houdt het nog even spannend voor ons… Toch al iets leuks willen plannen, wat gegarandeerd een succes is en waar je ons kikkerlandje niet voor hoeft te verlaten? Boek een geweldige tour bij het Volkshotel in hartje Amsterdam. Deze zomer neemt Eva de Pleeva, ook wel bekend als Mademoiselle Pipi, je mee tijdens een audiotour door Amsterdam-Oost. Benieuwd wat dit precies inhoudt? Lees dan snel verder, want wij vertellen je graag meer over  deze dame die al jaren de toiletten verzorgd in het Volkshotel! 

Artwork gemaakt door Elzeline Kooy

“Eva laat je proeven, ruiken, voelen en plassen in stadsdeel Oost. De audiotour is een onderdeel van de campagne ‘Zomer in de stad’.”

Het vakantiegevoel, maar dan niet in het buitenland? Dat beleef je deze zomer bij het Volkshotel. Dit doen ze op een creabea manier, met maar liefst drie verschillende “activiteitentassen”. Een unieke manier om Amsterdam en haar omgeving op een veelzijdige manier te ontdekken en (beter) te leren kennen. Zo kun je kiezen voor een kano-, wandel- of fietstas. Naast een unieke route bevat de tas bier, wijn, snacks en basis-picknickbenodigdheden. Optioneel kan een bbq-kit worden toegevoegd. Hoe leuk!? We leggen je uiteraard graag even in een notendop uit wat je hier van kunt verwachten: 

Te voet

De wandelroute bestaat uit een audiotour, ingesproken door Volkshotel-toiletjuffrouw Eva de Pleeva. Ze laat je de parels van Amsterdam-Oost ontdekken. Je eet een visje bij El Pescado of een falafel bij Tigris en Eufraat op de Javastraat, luistert naar een bijzondere anekdote over het enige overgebleven Amsterdamse buitenhuis in Park Frankendael, geniet van de onverwachte rust en stilte bij Linnaeushof en laat je overrompelen door een sterk verhaal uit de befaamde kroeg Ruk en Pluk. Het daadwerkelijke wandelen duurt 2 uur. Afhankelijk van hoe lang je blijft plakken bij de tussenstops ben je in totaal zo’n 4 uur bezig. 

Per kano 

Met de kano-route leer je Amsterdam-Oost kennen vanaf het water. De route begint op de Amstel en gaat langs iconische plekken als Carré, de Magere Brug, Artis, Hortus Botanicus, Scheepvaartmuseum, Waterlooplein, Stopera en de Hermitage. Tussendoor zijn er verschillende stops waar je voor anker kunt gaan om een frisse duik te nemen en een koud biertje te drinken. Minder ervaren kanoërs kunnen er voor kiezen om een korte route te varen (6 km). Voor degene met wat meer ervaring is er een langere route beschikbaar (8,5 km). 

Per fiets 

De fietsroute laat zien dat Amsterdam niet alleen bestaat uit de grachtengordel, paleis op de Dam en het Museumplein. Stuk voor stuk mooie plekken, maar er is natuurlijk veel meer te zien. Via Amsterdam-Oost steek je over het IJ en ontdek je Amsterdam-Noord en Holysloot. Onderweg zijn er genoeg plekken om even lekker neer te ploffen met je picknicktas. Je kunt een korte route fietsen (+/- 4 uur) of een lange route (+/-8 uur). De korte route is ongeveer 19 km en de lange route 33 km. 

Welke tour van het Volkshotel spreekt jou het meeste aan? 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved