Waarom iedereen massaal aan de collageen zit

Collageen hier, collageen daar, dit fijne stofje is niet meer weg te denken in beautyland. Of je het nu op je gezicht smeert, als pil of als poedertje doorslikt. Collageen is het geen wat je aan je dagelijkse routines wil toevoegen. Waarom, wie, wat, hoe en waar? The Daily Dutchy knows best en vertelt je alle ins en ouds over dit belangrijke lijmvormende eiwit in ons lichaam!

collageen

Collawattus?

Collageen is errug belangrijk voor je lichaam. Zo zorgt het onder andere voor stevigheid van onze gewrichten, botten, spieren, maar worden onze haren, nagels en huid ook blij van deze stof. Zo wordt je huid steviger en verbetert het de elasticiteit van binnenuit. Een goede reden dus om je collageenpijl goed te houden in dat lijf van je!

“Zon, suikers, roken en een ongezonde levensstijl maken collageen ook stuk!”

Wat helemaal top is, is dat collageen door ons lichaam zelf wordt aangemaakt, maar daar zit dus een vies addertje onder het gras… Na je 25ste kan je lichaam deze stof dus steeds minder goed zelf aanmaken. Een wereldramp, want na je 50ste maakt je lichaam vrijwel niets meer aan en is het aftakelen dus echt begonnen. Hallo rimpels, lichaamsplooien en sinaasappelhuid. Gelukkig is er dus een oplossing voor dit probleem, door collageen hydrolysaat gebruiken helpt je lichaam de stevigheid te herstellen. Van zowel de huid, haren en nagels als soepelere spieren en gewrichten.

https://thedailydutchy.com/5x-dit-eten-moet-je-vermijden-bij-een-slechte-huid/

Soorten Collageen

Deze stof zelf toevoegen aan je lijf? Dat kan dankzij de wetenschap, waar collageen gemaakt is uit plantaardige en dierlijke bronnen. Dierlijke collageen is vaak afkomstig uit vis of rund en het meest vergelijkbaar met mensencollageen. Deze wordt dus het snelst opgenomen in je eigen lijf.

Daarbij kunnen we ook nog onderscheid maken in drie types:

  • Type 1 bevindt zich vooral in de huid, haar, nagels, botten, kraakbeen, bindweefsel, gewrichtsbanden, pezen en bloedvaten.
  • Type 2 in gewrichten, tussenwervelschijven, ribben, neus, strottenhoofd en luchtpijp
    Collageen
  • Type 3 in huid, bloedvaten en weefsels voor wondherstel

Capsules of poeder?

De aanbevolen hoeveelheid collageen is slechts 10 gram per dag. Echter bevatten pillen vaak maar 60mg en als je snel rekent betekent dit dus dat je ongeveer 16 capsules nodig hebt op een dag… Een beetje veel nietwaar? Met 10 gram poeder heb je dus sneller effect en direct je dosering voor de dag binnen. Easy, peasy want tegenwoordig zijn er veel mooie merken die afgewogen poedertjes al gedoseerd voor je hebben, zodat jij het alleen maar in een glas hoeft te mieteren, te roeren en op te drinken.

Tip van The Daily Dutchy: roer de collageenpoeder door je groene smoothie!

Bron: Viscollageen.nl – Pascaud

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.