Wat? Zo vaak moet jij je bed verschonen

Iets waar wij bij The Daily Dutchy altijd al wel een beetje laks in zijn, is het verschonen van het bed. Nee nee, we laten ‘m er niet een jaar op ons bed liggen totdat-ie hard wordt. Maar weten we ergens wel hij eigenlijk wel een paar wasbeurten eerder meegenomen moest worden. Wil je weten hoe vaak je hem eigenlijk moet verschonen? Scroll dan naar beneden, want wij hebben het antwoord! 

hoe vaak bed verschonen

Bed verschonen voor dummies

Ja, wij voelen ons nu best dom. Want een bed verschonen, dat is toch geen wetenschap? Nu wil het toevallig zo zijn dat de New York University School of Medicine een onderzoek heeft gedaan naar hoe vaak je comfortabele dekens en kussens de wasmachine moeten ontmoeten. Want een wasbeurt om de paar weken is dus niet voldoende.

Volgens de wetenschappers is het (lees: heel!) belangrijk dat we ons bed regelmatig verschonen. Per nacht zweet je namelijk al een heleboel en per jaar loopt dit zelfs op tot 100 liter zweet, huidcellen, schimmels en bacteriën die onder de lakens zitten. Ew!

Maar goed, dan blijft natuurlijk nog de vraag hoe vaak we ons bed nou moeten verschonen. Tromgeroffel! Uit het onderzoek is gebleken dat het wekelijks wassen van je beddengoed een goed begin is van een hygiënisch en fris bed.

Oeps! Dit is dus een stuk vaker dan we stiekem allemaal doen. Dat wordt dus vaker het bed verschonen en niet alleen doen wanneer er iemand blijft slapen… (Yes, I’m looking at you, girl!)

Dat wordt dus nog vaker jouw satijnen kussensloop en dekens in de wasmachine gooien. Alles voor een fris, crispy bedje, niet waar?

Hoe vaak verschonen jullie je bed? 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

Bron: Business Insider
Bron beeld: Unsplash

X The Daily Dutchy X

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.