Watchlist op Netflix: De 7 leukste series, docu’s & films over mode

Wie vanaf de comfortabele bank onder een dekentje front row wil zitten bij de leukste series, films en documentaires over mode, zit bij Netflix zeker goed. Van een spannende documentaire over het leven van een bekende mode-icoon tot een zinderende wedstrijd wie de beste ontwerper is. The Daily Dutchy vertelt welke titels jij nu nog aan je lijst moet toevoegen!

The Daily Dutchy Netflix mode

1. Girlboss- serie

Wie ook maar een beetje van Sophia Amoruso heeft gehoord, is vast wel bekend met het boek ‘Girlboss’.  Een beetje ondernemende vrouw heeft deze wel op haar boekenplank liggen en kun je nu nog meer inspiratie op doen met de gelijknamige serie. Net als in het boek, gaat Sophia opzoek naar haar passie en krijgt te maken met de up’s en down’s die hierbij komen kijken. Ontzettend vermakelijk, leerzaam en kijkt lekker weg.

2. The Assassination of Gianni Versace – serie

Versace of toch Versééce? Hoe je het ook uitspreekt, na het zien van deze serie kijk je voortaan heel anders naar mode-icoon Versace. De serie ‘ The Assassination of Gianni Versace‘ gaat over Andrew Cunanan, de moordenaar van Gianni Versace. Cunanan had het doel om de wereld te geloven dat hij hetzelfde was als de flamboyante modeontwerper en deed er alles aan om mensen dit te laten geloven. Hij ging zo ver dat de dood het zelf moest bekopen. Met Penélope Cruz als Donatella Versace en Darren Criss als Cunanan ben je verzekerd van een spannende serie tot de laatste minuut. Oh en de serie is bekroond met zeven Emmy’s en twee Golden Globes. Mocht je nog niet overtuigd zijn! 😉

https://thedailydutchy.com/2019/10/03/watchlist-op-netflix-de-leukste-reisdocumentaires/

3. Styling Hollywood – realityserie

Veel te ambitieuze mensen? Check! Een handjevol bekende celebs! Check. De nodige drama aanwezig? Check! In de realityserie volg je Jason Bolden en Aidair Curtis die met JSN Studio de crème de la crème van het Hollywood gros van top tot teen mogen aankleden met de mooiste kleding. De perfecte serie wanneer je smult van falende omhooggevallen types, drama in de kleedkamer en hebberig makende kledingrekken vol met de mooiste fashionbrands.

4. Next in Fashion – wedstrijd

Breng twee iconen uit de modewereld van dit moment samen en je hebt een wedstrijd die je binnen een dag wil zien. Met hun heerlijke Britse humor presenteren Alexa Chung en Tan France (die van Queer Eye, ja!) Next in Fashion: een wedstrijd waar modeontwerpers zichzelf bewijzen en waar uiteindelijk de beste ontwerper er met een fikse geldprijs en de befaamde titel naar huis gaat. Anders dan andere wedstrijden is dat de ontwerpers al de nodige ervaring hebben en ze al voor verschillende grote namen ontworpen hebben. Daarnaast geven Tan en Alexa ieders op hun beurt ook modetips waardoor je ook nog iets opsteekt van het programma. Win-win!

5. Coco avant Chanel – film

In de film ‘Coco avant Chanel‘ zie je het turbulente leven van modelegende Coco Chanel. Van de nare dagen als weeskind tot naaister, caberetière (ja, heus!) en uiteindelijk de française die bekend is geworden door haar haute couture. Oui oui, die wil je zien!

5. Sex and the City 2- film

Tja, wil je echt je mode inspiratie voor het komende seizoen op doen, dan mag Sex and the City 2 niet ontbreken. Weliswaar New York ingeruild voor het conservatieve Abu Dhabi, maar dat maakt voor de kledingkeuzes niets uit. Van stijlvolle ritjes op een kameel in een harembroek tot losgaan tijdens de karaoke in een LBD. De vier vriendinnen zijn ook hier lekker zichzelf.

giphy Netflix

7. Jeremy Scott: The People Designer – documentaire

Jeremy Scott heeft naam gemaakt door zijn opvallende creaties op de catwalk bij Moschino, maar heeft eerst de nodige dieptepunten meegemaakt om daar te komen. In de documentaire zie je het verhaal van Scott op de boerderij in Missouri waar hij opgroeide en waar hij de persoon is geworden die nu kleding maakt voor de grootste namen. Zeker een must watch!

Wat ga jij bingen op Netflix? 

Bron beeld: Unsplash, Giphy

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved


Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!