Zo lang kun je parfum bewaren

Lekker ruiken wil iedereen en wij zijn de neuzen van de parfumwereld, dan ook erg dankbaar. Parfum is een luxe product dat velen van ons koesteren en waar af en toe ook een flink prijskaartje aan hangt. Maar wist je dat parfum, net als andere cosmetica, een beperkte houdbaarheid heeft? In dit artikel gaan we dieper in op de vragen “Hoe lang kun je parfum bewaren en heeft het een houdbaarheidsdatum?” en delen we enkele handige tips om je favoriete geuren langer te laten meegaan!

hoe lang kun je parfum bewaren - houdbaarheidsdatum parfum

Ontdek de Geheimen van de Houdbaarheidsdatum van Parfum

Geuren en parfum hebben geen vervaldatum zoals voedsel, maar het heeft zeker een houdbaarheidsdatum. We horen je denken? Waar vind ik die houdbaarheidsdatum op parfum dan? Dit wordt meestal aangegeven op de verpakking door middel van een symbool in de vorm van een open potje met een getal erin. Dit getal geeft aan hoeveel maanden het product na opening goed blijft. Bijvoorbeeld, als je een parfumflesje ziet met “12M” erop, betekent dit dat het parfum doorgaans 12 maanden na opening zijn optimale kwaliteit behoudt.

Het is belangrijk om deze houdbaarheidsdatum in gedachten te houden, omdat parfum na verloop van tijd zijn geur kan veranderen, verminderen in intensiteit of zelfs bederven. Dit kan gebeuren door blootstelling aan licht, lucht en temperatuurschommelingen. Het beste is dan ook om zelf te ruiken aan de geur en of deze ervaring nog naar wens is. Daarbij kan het ook helpen een notitie in je agenda te maken eventueel. Hoewel je favo parfum waarschijnlijk tegen die tijd toch al op is!

hoe lang kun je parfum bewaren - houdbaarheidsdatum parfum

Hoe Kun Je Parfum het Beste Bewaren?

Om je parfum zo lang mogelijk “vers” en lekker te houden, volgen hier enkele tips:

Houd het uit de zon

Parfumflesjes zijn vaak gemaakt van donker glas om te voorkomen dat licht de geur kan aantasten. Bewaar je parfum op een koele, donkere plaats, bij voorkeur in de originele verpakking.

Vermijd temperatuurschommelingen

Extreme hitte of kou kan de samenstelling van het parfum veranderen. Bewaar het op een constante temperatuur, weg van verwarmingselementen en airconditioning.

Sluit de dop goed

Zorg ervoor dat de dop van je parfumflesje altijd stevig is gesloten om te voorkomen dat lucht de geur aantast. Sweet reminder voor de mensen, die net als ik (Vivian) de dop heel vaak kwijt raakt.

Gebruik parfum niet te vaak

Hoewel het verleidelijk kan zijn om je favoriete geur dagelijks te dragen, kan overmatig gebruik de levensduur van je parfum verkorten. Gebruik het met mate. The Daily Tip: als je meer soorten parfum in huis hebt en deze dagelijks afwisselt, ruik je de geuren ook veel beter!

Test vooraf

Voordat je een nieuw parfum koopt, test het op je huid om te zien hoe het zich ontwikkelt gedurende de dag. Als je merkt dat de geur na enkele uren verandert in iets wat je minder lekker vindt, overweeg dan om een andere geur te proberen. Een geur kan ook van persoon tot persoon langer blijven hangen.

Parfum is een heerlijke manier om je persoonlijkheid te uiten en indruk te maken, maar het heeft dus wel een houdbaarheidsdatum. Door je parfum op de juiste manier te bewaren en te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat het zo lang mogelijk meegaat en altijd fris ruikt. Dus, vergeet niet om die houdbaarheidsdatum te controleren en geniet van je geuren met volle teugen!

Wist jij hoe lang je parfum kunt bewaren? En wat is jouw favo geurtje?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookPinterest en Instagram!

parfum bewaar tips – houdbaarheid parfum – houdbaarheidsdatum parfum

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.