De ultieme zomer cocktail | Zo maak je de Paloma

palomacocktail

Wist je dat de Paloma naast de Margarita en de Rosita, niet alleen een typische tequila cocktail uit Mexico is, maar ook de Nationale cocktail van het land? Dé oplossing dus voor de hete zomers. Ben jij een bitterzoete cocktail liefhebber? Lees dan vooral verder, want The Daily Dutchy deelt met liefde het cocktail recept! 

paloma cocktail recept

De Paloma heeft geen bewezen oorsprongsverhaal, maar komt (zoals je misschien al kunt raden) uit Mexico. Er was niet meer nodig dan een fles grapefruit soda en wat tequila om de eerste en zeer eenvoudige Paloma te maken. Over de jaren heen heeft de Paloma zich ontwikkelt als een van de meest geliefde drankjes die pas echt tot zijn recht komt op warme zomerdagen.

Het frisse, zoete en licht bittere van de grapefruit soda gecombineerd met de limoen en het zout die smeken om tequila maakt deze cocktail het perfecte zomer drankje om mee af te koelen. Na het drinken van de eerste slok wil je het recept zo snel mogelijk uit je hoofd leren. En terecht. 

Ingrediënten voor een Paloma

Voor de perfecte roze kleur gebruiken wij van The Daily Dutchy de Fever-Tree grapefruit soda. Kies voor de beste smaaksensatie een Tequila Reposado. Mocht je nog een fles tequila in de kast hebben staan dan kun je die ook gebruiken. Dit is wat je nodig hebt.

♥ 60 ml tequila (Reposado)
♥ 15 ml limoensap
♥ Grapefruit soda
♥ IJsblokjes
♥ Snufje zout
♥ Limoenschijfje

Bereidingswijze Paloma

Vul een longdrinkglas voor de helft met de ijsblokjes. Schenk de tequila, het limoensap en het zout in het glas en roer voor 20 seconden. Top het af met de grapefruit soda en garneer het drankje met een schijfje limoen.

Voila! Je eigen cocktail. Nog geen plannen voor aankomend weekend? Margarita move over, de Paloma is de nieuwe cocktail voor deze zomer. Dus verras je vrienden of familie met dit zomerse drankje met dit makkelijke cocktail recept. Cheers!

Bron beeld: Allie – @acreativegangster

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved